Δημιουργήστε ένα οικολογικό γραφείο

Η δέσμευση που έχουμε αναλάβει στη Xerox για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής περιλαμβάνει και τρόπους να σας βοηθήσουμε να βρείτε πώς θα εργάζεστε πιο αποτελεσματικά, πιο γρήγορα και με καλύτερη απόδοση για την παραγωγή σας αλλά και το περιβάλλον. Ανταλλάξτε ιδέες με τους συναδέλφους σας και τη διοίκηση της εταιρείας για να μετατρέψετε το γραφείο σας σε ένα οικολογικό περιβάλλον και να εμφυσήσετε το πνεύμα της διατήρησης ποιότητας ζωής στην εταιρική κουλτούρα.
7 συμβουλές της Xerox για ένα οικολογικό γραφείο (PDF)
Περιβαλλοντικές λύσεις που έχουν επιτυχία (PDF)
Βίντεο: Πώς να επιτύχετε μετρήσιμη μείωση κόστους, κατανάλωσης και απορριμμάτων στο γραφείο

Επτά βήματα για ένα οικολογικό γραφείο
 1. Χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικά εργαλεία: εφαρμογές λογισμικού για την απλοποίηση της χρήσης εγγράφων και δωρεάν ηλεκτρονικά εργαλεία για την απλοποίηση των επικοινωνιών σας.
  • Μειώστε το χρόνο και την ενέργεια που καταναλώνετε σε μη αυτόματες διαδικασίες που βασίζονται στη χρήση χαρτιού με λογισμικό διαχείρισης ροής εργασιών και συνεργατικά εργαλεία. Το λογισμικό Xerox DocuShare, σε συνδυασμό με πολυλειτουργικούς εκτυπωτές με δυνατότητα σάρωσης, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τα κόστη παραγωγής, αποθήκευσης και αποστολής έντυπων εγγράφων.
  • Στέλνετε και λαμβάνετε πληροφορίες ηλεκτρονικά μέσω απλών στη χρήση εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου (eCommerce) και δωρεάν ηλεκτρονικών εργαλείων διαχείρισης λογαριασμών που σας βοηθούν να διαχειριστείτε τον εξοπλισμό και τα συμβόλαια της Xerox, να υποβάλετε ηλεκτρονικά μετρήσεις και εντολές αγοράς, να εξοφλήσετε ηλεκτρονικά τιμολόγια και πολλά άλλα.
  Λογισμικό διαχείρισης εταιρικού περιεχομένου DocuShare της Xerox
  Περιήγηση στις λύσεις λογισμικού γραφείου

 2. Συνετή χρήση χαρτιού. Εκτυπώνετε και στις δύο όψεις της σελίδας, γνωστή και ως εκτύπωση "duplex". Εκτυπώνετε πολλαπλά είδωλα ανά σελίδα και μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε, όταν ακριβώς τη χρειάζεστε. Εκτυπώνετε σε χαρτί πιστοποιημένο για τη διατήρηση των προδιαγραφών προστασίας των δασών ή ανακυκλωμένο χαρτί.
  Αφίσα: 5 συμβουλές για οικολογική χρήση χαρτιού (PDF)

 3. Ανακύκλωση χαρτιού. Τοποθετήστε κάδους ανακύκλωσης σε όλο το γραφείο για τη συλλογή χαρτιού. Οι κατασκευαστές χαρτιού να αποφεύγουν τη χρήση 3,5 τόνων παρθένων ινών για κάθε τόνο ανακυκλωμένου υλικού που χρησιμοποιούν.
  Οδηγός αναφοράς χαρτιού Xerox (PDF)

 4. Επιδιώξτε την πιστοποίηση ENERGY STAR. Αναβαθμίστε τα παλαιά προϊόντα με νέα, πιο αποδοτικά συστήματα και η εξοικονόμηση θα αυξάνεται με τον καιρό.
  Πιστοποιημένα προϊόντα ENERGY STAR της Xerox: 1/4/2007 - Σήμερα

 5. Αντικατάσταση φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων ή εκτυπωτών με πολυλειτουργικούς εκτυπωτές. Ένας πολυλειτουργικός εκτυπωτής που αντιγράφει, εκτυπώνει, σαρώνει και στέλνει/λαμβάνει φαξ λειτουργεί με τη μισή ενέργεια από αυτή που καταναλώνουν όλες οι παραπάνω ξεχωριστές συσκευές.
  Πολυλειτουργικοί εκτυπωτές Xerox

 6. Μην πετάτε τις άδειες κασέτες γραφίτη. Επιστρέφετε τις κασέτες στη Xerox για να ανακυκλωθούν ή να χρησιμοποιηθούν ξανά με προπληρωμένο τέλος αποστολής. Ή σκεφθείτε τη λύση ενός εκτυπωτή ή πολυλειτουργικού μηχανήματος στερεού μελανιού χωρίς κασέτα, που παράγει περίπου 90% λιγότερα απόβλητα σε σχέση με τον αντίστοιχο έγχρωμο λέιζερ εκτυπωτή.
  Ανακυκλώνετε τα αναλώσιμα Xerox

 7. Αναζητήστε εξοπλισμό γραφείου ειδικά σχεδιασμένο για ανακύκλωση ή ανακατασκευή. Οι συσκευές Xerox σχεδιάζονται με σκοπό να ανακυκλωθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν.
  Σχεδίαση προϊόντων για επαναχρησιμοποίηση