A biodiverzitás megőrzése, földünk erdőinek védelme

A világ egyik legnagyobb digitális nyomtatópapír-forgalmazójaként a Xeroxnál hiszünk abban, hogy kötelességünk támogatni az átgondolt és felelősségteljes papírhasználatot és a papír fenntartható körforgását. Értékes természeti erőforrásaink tudatos felhasználásának biztosítása érdekében a papírt beszállító partnereinknek szigorú környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelniük, miközben vásárlóinknak környezetre ártalmatlan papírokat ajánlunk, és a The Nature Conservancy kezdeményezés partnereként támogatjuk a fenntartható erdőgazdálkodás gyakorlatát.

Papírbeszerzési források
 • A Xerox számára továbbértékesítésre papírt szállító vállalatoknak szigorú követelményeknek kell eleget tenniük, melyek érintik a papírgyártás minden területét az erdőkezeléstől a késztermékek gyártásáig.
 • A Xerox papírgyártóinak részletes dokumentációval kell alátámasztaniuk azt, hogy cégük megfelel a Xerox papírbeszerzési és -beszállítói irányelveinek.
 • 2007-ben a Xerox által a vásárlóknak szállított papír 90%-a megfelelt ezen feltételeknek.
Hatékony papírfelhasználás
 • A Xerox berendezései és szoftverei olyan funkciókat tartalmaznak, melyek elősegítik az ügyfél hatékony papírfelhasználását. Ilyen például a megbízható kétoldalas (duplex) nyomtatás.
 • 2010 közepén a Xerox beillesztette környezettudatos „earth smart” funkcióit univerzális illesztőprogramjába. Az „earth smart” számos erőforrás-takarékos beállítást egyesít egyetlen gombnyomásban (mint a kétoldalas és laponként többoldalas nyomtatás, a próbanyomat és a festéktakarékos üzemmód), így könnyítve meg, hogy az ügyfelek felelősen döntsenek a nyomtatásról.
 • A Xerox Enterprise Print Services ügyfelei hozzáférést kapnak olyan kifinomult nyomtatáskezelési és jelentéstételi eszközökhöz, mint például a Xerox Print Agent, ami további módszereket ad a felelősségteljes nyomtatási gyakorlatok ösztönzésére és követésére.
 • Az olyan szoftvertermékek, mint a DocuShare, SMARTsend és FreeFlow Digital Workflow Collection, segítenek a Xerox ügyfeleinek papírfogyasztásuk csökkentésében az elektronikus adatkezelés, az e-mailbe való szkennelés, az igény szerinti nyomtatás és az elektronikus terjesztés és nyomtatás támogatásával.
  Irodai szoftvermegoldások
  Ipari szoftvermegoldások
Újrahasznosított papírok
 • Az újrahasznosított papírtípusok széles skáláját kínáljuk, amelyek között az eltérő hulladékszintekkel rendelkező papírok mellett megtalálható a teljes egészében újrahasznosított anyagokból készült papír is.
 • Az újrahasznosított termékekre ugyanazok a szigorú teljesítményspecifikációk vonatkoznak, mint a „szűz” termékekre. Ezeket a Xerox termékeivel használva nyújtott optimális teljesítményre tervezzük.
Az FSC és a PEFC által tanúsított papírok
 • A Xerox elnyerte az FSC (Forest Stewardship Council) és a PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) felügyeleti lánc meglétét igazoló tanúsítványát, ami lehetővé teszi, hogy vásárlóinknak FSC- és PEFC-jelzéssel ellátott papírt kínáljunk.
 • A papíron feltüntetett FSC- és PEFC-jelzés garantálja a felhasználók számára, hogy az adott termék megfelel a fenntartható erdőgazdálkodásra vonatkozó szigorú előírásoknak, és a felügyeleti lánc az erdőgazdálkodástól a végső terjesztésig a papírkezelés minden fázisára kiterjed.
Tintamentesíthetőség
 • Termékfejlesztési folyamatunk során igen fontos szempont annak biztosítása, hogy a Xerox berendezésein és alapanyagaival készült nyomatok hasznos élettartamuk végén felelősen kezelhetők legyenek. Ha lehetséges, független tesztelést alkalmazunk annak megerősítésére, hogy ezek a nyomatok nem jelentenek egyedi kihívást az újrahasznosítási folyamat során.
 • A xerografikus nyomatok tintamentesíthetősége ugyan régóta ismert, 2010-ben mérdföldkőhöz érkezett egy új technológia, amikor a Xerox új Production Inkjet nyomtatója „jól tintamentesíthető” besorolást kapott a tintamentesítési ipar nemzetközi szövetségétől, az INGEDE-től.
A Xerox, mint a The Nature Conservancy partnere
 • A Xerox és a The Nature Conservancy szervezet között létrejött 1 millió dollár értékű 3 évre szóló megállapodás a 2. évéhez érkezett.
 • A partneri kapcsolat a brazil, kanadai, indonéziai és egyesült államokbeli erdőgazdálkodás mellett a legjobban bevált gyakorlatok terjesztését ösztönzi, amelyekkel a környezetvédelmi mérnökök, erdőgazdálkodók és papírgyártók megtehetik a fenntartható erdőgazdálkodás felé vezető lépéseket.