Környezetvédelmi minősítési programok

Számos Xerox termék kielégíti, sőt, túlszárnyalja a termékek környezetvédelmi teljesítményét értékelő legszélesebb körben elfogadott tanúsítványok előírásait, így többek között a nemzetközi ENERGY STAR és a kanadai Environmental Choice EcoLogo környezetvédelmi előírásait is. A Xerox környezetvédelmi minősítésekkel ellátott termékei a teljesítmény, a megbízhatóság és a minőség veszélyeztetése nélkül kínálnak környezetbarát lehetőségeket. A berendezések energia- és papírfelhasználást csökkentő funkcióival a többletértékek mellett hatékonyságot és rugalmasságot érhet el munkahelyén.

A nemzetközi ENERGY STAR program
Az ENERGY STAR programot az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hatósága a Xeroxszal, mint alapító partnerrel karöltve hívta életre 1993-ban. A program célja az, hogy a meghatározott energiatakarékossági jellemzőkkel bíró termékeket tanúsítvánnyal lássák el. Az ENERGY STAR minősítés egyik alapvető feltétele, hogy a termék egy előre megadott tétlenségi idő után energiatakarékos módba tudjon lépni. A program feltételei néhány évente szigorodnak. További részletek: www.energystar.gov.

2007. április 1-én a nemzetközi ENERGY STAR program a környezetre gyakorolt előnyös hatásokra és a fogyasztók érdekeire tekintettel jelentős mértékben megszigorította az ENERGY STAR címke elnyerésének feltételeit. A 2007. április 1. után gyártott termékeket a szokásos energiafogyasztás (Typical Electricity Consumption – TEC) mérőszámmal vetik össze. A jelölés megszerzéséhez a berendezésnek rendelkeznie kell kétoldalas funkciókkal, valamint aláírással és dokumentációkkal.
A Xerox ENERGY STAR minősítésű termékei 2007.06.04. és 2009.06.30. között (PDF)
A Xerox ENERGY STAR minősítésű termékei 2007.01.04. előtt (PDF)
A kanadai Environmental Choice EcoLogo program
Az Environmental Choice program az EcoLogo segítségével teszi lehetővé a fogyasztók számára a környezetvédelmi szempontokból előnyösebb termékek, illetve szolgáltatások felismerését. Az EcoLogo címkével ellátott irodai berendezéseknek anyagtakarékossági, energiahatékonysági és alacsony károsanyag-kibocsátási feltételeknek kell megfelelniük. A Xerox 1996. óta élen jár az EcoLogo címkés termékek forgalmazásában. További részletek: www.ecologo.org.