Chester Carlson jövőképe


Éljen át 75 évet 75 másodpercben: a Xerox történetének mérföldkövei

Chester Carlson 75 évvel ezelőtt megalkotott egy egyszerűbb módszert az információk papíron történő másolására. A „xerográfiának” nevezett találmánya forradalmasította az információk megosztását és végső soron az irodai munkát is. Carlson találmánya ezenkívül elindította vállalatunkat, a Xeroxot is.

Carlson öröksége továbbra is a Xerox központi hajtóereje. Találmányának zsenialitása és a szenvedély, ahogyan az ötletből vállalkozást faragott, átöröklődött a Xerox munkatársaira az első fénymásolás óta eltelt 75 év során.

A 75. évforduló ünneplésével Carlsont is ünnepeljük. Miközben a laborjában ügyködött a queensi Astoriában, egyetlen egyszerű cél lebegett a szeme előtt: „...hogy az irodai munka egy kicsit hatékonyabb és egy kicsit kevésbé fárasztó lehessen”. Mi a helyzet ma? A Xeroxnál és az ügyfeleinknek nyújtott értékekben központi helyen áll a munkavégzés egyszerűvé tétele – 160 országban és a Xerox 140 000 munkatársának támogatásával.Chester Carlson inspirációja nyomán

Image Map

Mindig van egyszerűbb mód
Ez a Xerox alapításkor kitűzött célja: a meggyőződés, hogy a munkavégzés mindig egyszerűbbé tehető. Azután még egyszerűbbé. Ez motiválta Carlsont, hogy továbbvigye a világot a szénpapír korából, valami sokkal egyszerűbbet nyújtva. Az információ reprodukálása lehetővé vált egyetlen gombnyomással egyéni vagy tömeges felhasználásra. Ez az egyszerűségben való hit inspirálja majd tovább innovációinkat az elkövetkező évtizedekben.

Nem csak egy feltaláló találhat fel dolgokat
Carlson szabadalmi jogász volt, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy a történelem egyik legnagyobb üzleti forradalmát vigye véghez. A példája emlékeztető, hogy mindannyian tudunk mit kínálni. Mindannyian egyedi meglátásokat, ötleteket, tapasztalatokat és szakértelmet tudunk nyújtani, amelyek fejlesztik a napi munkavégzést.

Soha ne add fel
Carlson találmánya lenyűgöző volt. Ám talán ennél is fontosabb volt évtizedes elszántsága, hogy a fénymásolásból valódi üzletet faragjon. Carlson több tucat vállalatot megkeresett a találmányával, köztük az IBM-et és a Kodakot is. Mindenki nemet mondott – nem látták az igényt az új másolástechnológiára. Végül a Haloid Company és Joe Wilson lett Carlson üzleti partnere, aki osztozott Carlson jövőképében, és esélyt adott a nagy ötletének. Carlson bátorsága, kitartása, egészséges egyensúlyban tartott türelme és türelmetlensége, valamint igazi, régivágású jellemszilárdsága mindannyiunknak példa lehet.

Az együttműködés erősebbé tesz
Bármennyire úttörő jelentőségű is volt Carlson eredeti találmánya, a Haloid Company innovátoraival folytatott közös munka lehelt életet a xerográfiába. Ez emlékeztet bennünket, hogy habár az egyéni teljesítmény fontos, az exponenciális eredményeket a csapatmunka és a közösségként való együttműködés hozza.

A legfontosabb: emelkedjünk ki a kiválóságban
Bármennyire alapvetőnek is hangzik, Carlson találmányának valódi varázsa az volt, hogy működött. Újra és újra. Ehhez pedig minden egyenletet, minden tervrajzot, minden egyes csavart precíz módon kellett megtervezni, összeállítani és végrehajtani. A Xerox márkanév manapság is az integritásról és a kiválóság szigorú normáiról ismert. Ügyfeleink ezt a maximalizmust várják el tőlünk. És a lehető legjobbat is érdemlik.Kövesse a Xeroxot

@XeroxCorp
Posted 8 hours ago

Robot assistants are taking over customer service (think #Siri but better), via @RealBusiness: xerox.bz/1m2BDdv #innovation
@XeroxCorp
Posted 9 hours ago

Are you ready for computerized clothes? Researchers have made an advance in stretchable electronics: xerox.bz/1zAgmjJ #innovation
@XeroxCorp
Posted 9 hours ago

@MassBigData Great Q&A w/ Rob! Sounds like team Xerox came together to come up with a winning solution!
@XeroxCorp
Posted 9 hours ago

@Followyaself Our employees are what makes Xerox a great company.
@XeroxCorp
Posted 9 hours ago

RT @Followyaself: Working for @XeroxCorp taught me a lot that I can apply to and field. No wonder beyonce's dad was able to get her career…
@XeroxCorp
Posted 9 hours ago

RT @MassBigData: 5 Questions w/#MassEduData Hackathon Winner @XeroxCorp ’s Rob Rollerston xerox.bz/1qtDfzL via @WBUR http://t.co/uHWH…
@XeroxCorp
Posted 10 hours ago

In 20 years, most new cars won't have steering wheels or pedals, says new study: xerox.bz/1rTOFBw #transportation
@XeroxCorp
Posted 10 hours ago

Thx @louella1807 & @mkrigsman for participating in our latest #AskTheExperts! Learn how to unlock/protect info: xerox.bz/1kp1zVW
@XeroxCorp
Posted 10 hours ago

How your company can attract top tech talent xerox.bz/1m23ElB via @mashable
@XeroxCorp
Posted 11 hours ago

@compellingsigns Thx for sharing w/ your followers.
@XeroxEvents
Posted 5 hours ago

@Dragana94_ Thanks for participating again! Your #AAHfancast submission has been added to our gallery: xerox.bz/1q3LXYN. Good luck!
@XeroxEvents
Posted 5 hours ago

@zane_still Good luck!
@XeroxEvents
Posted 5 hours ago

@MTilovski Thanks for participating! Your #AAHfancast submission has been added to our gallery: xerox.bz/1q3LXYN. Good luck!
@XeroxEvents
Posted 5 hours ago

RT @MTilovski: For Serena Williams WTA XeroxEvents #AAHfancast vine.co/v/MEDY9hpVL1d
@XeroxEvents
Posted 8 hours ago

Got a question for hometown star @geniebouchard? Tweet a Vine video using #AAHfancast & it could be featured on #WTALive from @CoupeRogers!
@XeroxEvents
Posted 15 hours ago

We'll be choosing 3 #AAHfancast submissions to be featured on Sunday's #WTALive from @CoupeRogers tomorrow! Next 3 chosen on 8/9.
@XeroxEvents
Posted 1 day ago

Don't forget: All #AAHfancast submissions made 7/25-8/8 will be considered for #WTALive All Access Hour from @CoupeRogers & @CincyTennis!
@XeroxEvents
Posted 2 days ago

@AngieKerberFC Thanks for participating! Your #AAHfancast submission has been added to our gallery: xerox.bz/1q3LXYN. Good luck!
@XeroxEvents
Posted 2 days ago

RT @AngieKerberFC: @WTA @XeroxEvents for @AngeliqueKerber #AAHfancast #WTALive vine.co/v/MEir7hr5r7i
@XeroxEvents
Posted 2 days ago

Didn't make the #AAHfancast cut 4 #WTALive from the Red Carpet? @WTA & @XeroxCorp have new opp 4 u w/ @CoupeRogers: xerox.bz/1qm6Yux