Standart Yazıcıyla Yazdırma
Not: Microsoft Entra ID, Azure AD'nin yeni adıdır. Azure Active Directory, Azure AD ve AAD adları Microsoft Entra ID olarak değiştirilmiştir.
Kullanıcıların cihaza erişmesine izin vermek için Entra ID veya Azure® yöneticisinin yazıcıyı Microsoft Entra ID portalında paylaşması gerekir. Yazıcı paylaşıldıktan sonra Yazıcı Ekle özelliği, cihazı Windows 10 veya üzerinde keşfetmek için bir yetkili kullanıcıyı etkinleştirir. Cihaz, keşfedilen yazıcılar listesinde bulut yazıcısı olarak görüntülenir. Yazıcı için Standart Yazdırmayı etkinleştirmek için bkz. Standart Yazdırma İçin Cihaz Yapılandırma.
1. Windows® İşletim Sisteminde bir yazıcı eklemek için şunları yapın:
Windows 10 için Ayarlar > Yazıcılar ve tarayıcılar > Yazıcı veya tarayıcı ekle öğelerini tıklayın.
Windows 11 ve üzeri için Ayarlar > Bluetooth ve aygıtlar > Yazıcılar ve tarayıcılar > Bir yazıcı veya tarayıcı ekle öğelerini tıklayın.
2. Keşfedilen yazıcılar listesinden bulut yazıcısını seçin ve ardından Cihaz ekle öğesini tıklayın.
Not: Standart Yazdırma için bir yazdırma işi gönderildiğinde yazıcıi işi yükleyene kadar bulutta kuyrukta bekler. Yazıcı, aralık çakışmalarını ayarladıktan sonra veya Yeni İşleri Şimdi Kontrol Et işlevini başlattığınızda işleri kontrol eder.