Självkopierande

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill beställa ett provpaket eller få mer information:
 
Se demo av självkopierande papper
Premium Digital Carbonless

Efterbehandling av blanketter efter utskrift

Lösa ark
Satser skrivs ut och staplas. Kopiorna distribueras direkt.

Premium Digital Carbonless, lösa ark

Block
Blankettsatserna blockas. Bunten jämnas till i ena kanten. Därefter limmas blocket i ena kanten med PVA-lim.

Separerade blankettsatser
Den här metoden framställer separata blankettsatser i stället för block, som sedan kan separeras från varandra när limmet har torkat.

Självseparerande lim är latexbaserat och svagare än PVA. I kombination med specialytbeläggningen på topparkens baksida blir satserna enkla att separera.

Viktigt! Till skillnad från PVA-lim måste Xerox Fan-apart Glue användas tillsammans med Xerox Carbonless Paper. Eftersom alla våra självseparerande lim är specialutformade för en viss typ av självkopierande papper kan vi inte garantera resultatet med lim från andra tillverkare än Xerox.

Xerox Fan-Apart Glue, artikelnummer 3R91032, innehåller 1 liter och räcker till 25 ris papper.

Premium Digital Carbonless, separata blanketter
Häftade blankettsatser
Det är så enkelt! Många laserskrivare kan numera häfta satser samtidigt som de skriver ut. För små och medelstora volymer kan det vara lämpligast att göra detta manuellt.

Premium Digital Carbonless, häftade blanketter

Bindning av kopior för avrivning:
Placera förperforerade ark från Xerox i kopiatorn eller skrivaren och använd bindningstejp från Xerox på maskinen eller annan bindningsutrustning.

Flera företag tillverkar bindningsutrustning som kan användas för bindning av självkopierande papper i häften. Pröva att använda omslagen i Xerox Royal Series som har specialutformats för att användas med Xerox Document Binder 120.

Premium Digital Carbonless, bindning av kopior

Perforering
För att få bäst resultat på laserskrivaren och perfekt separation bör du använda förperforerade ark från Xerox, som perforeras i produktionslinjen.

Premium Digital Carbonless, perforerat

Stansning och borrning
Xerox Carbonless Paper kan stansas eller borras. Vi rekommenderar stansning eller borrning av högst ett halvt ris åt gången för att undvika pappersskräp. Byt stans- eller borrinstrumentet ofta för att få skarpa hål och för att slippa pappersfibrer som kan medföra papperskvadd i kopiatorer och laserskrivare.

Kom ihåg att Xerox tillhandahåller anpassade produkter som kan tillverkas efter dina exakta önskemål och stansas i rullen under produktionen, för högsta möjliga kvalitet och effektivitet.

Giljotinskärning
Allt Xerox Carbonless Paper kan giljotinskäras. Vi rekommenderar emellertid Xerox Fan-Apart Glue på ark som har tillverkats med anpassade mått.

Vid skärning av självkopierande papper måste trycket från kniven vara MINIMALT. Knivbladet måste vara relativt nytt och mycket vasst.

Iaktta försiktighet, eftersom känsligt och ömtåligt papper kan få skador eller märken vid skärningen.