Självkopierande

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill beställa ett provpaket eller få mer information:
 
Se demo av självkopierande papper
Premium Digital Carbonless

Xerox Carbonless Paper - Vanliga frågor

Kan jag använda Xerox Carbonless Paper i tryckpressar?
Ja. Xerox Carbonless Paper kan användas vid fyrfärgstryck med tryckpress. Kunden kan framställa ett förtryck i färg på tryckpress för att sedan skriva ut dokument med variabelt innehåll, streckkoder och andra typer av anpassat innehåll på en svartvit laserskrivare. Vid stora volymer kan detta bli billligare än utskrift i ett enda pass på en färglaserskrivare. För den här typen av ändamål kan ark i SRA2-format beställas som lagervara. Rullar kan tillverkas på begäran. Eftersom Xerox Carbonless Paper är torrt till skillnad från självkopierande papper för tryckpressar, ska pressoperatören tillföra mindre mängd vatten än med annat självkopierande papper.

Kan jag köpa försorterade förpackningar med en viss färgsortering?
Ja. Du kan beställa valfri färgsortering. Minimikvantiteter kan förekomma. Kontakta din kontoansvarige.

Jag ser inte att SRA3 är en lagervara. Varför finns inte självkopierande papper i det här formatet trots att det kan användas i många färgskrivare?
Formatet SRA3 används vid utfallande utskrift (utskrift ända ut till kanten på arken). För helt utfallande utskrift används SRA3-format som sedan skärs till två A4-ark. Självkopierande papper skrivs mycket sällan ut utfallande. Av det skälet säljer Xerox A3 som lagervara.

A3 rekommenderas också eftersom självkopierande papper är tryckkänsligt. Om alla kanterna i satserna beskärs, uppkommer ett ljust märke längs arken på grund av mikrokapslarna (i synnerhet gäller detta mellanark).

Av dessa skäl rekommenderar vi A3 till färgutrustning. A3 kan beställas som enstaka ark eller som försorterade satser. A3 är det bästa valet för kunder som vill skriva ut två A4 i ett enda pass.

Om den färdiga självkopierande satsen överstiger 210 x 297 mm kan SRA3 tillverkas som anpassad artikel (enstaka ark eller försorterat).

SRA2 kan även beskäras till exakta mått efter utskrift.

Kan ni leverera stansade eller mikroperforerade självkopierande ark?
Xerox kan erbjuda specialanpassade artiklar som exempelvis specifika format och förperforerade och stansade produker. Arken stansas eller perforeras i produktionslinjen, ett ark i taget. Hålen är fria från pappersfibrer och skräp. Detta eliminerar risken för hopsmältning och att flera ark matas samtidigt. Mikroperforering kan beställas i försorterade satser och enstaka ark, som lagervara eller på begäran.

Var hittar jag inställningarna för självkopierande papper på DocuColor iGen3?
Ladda ned det senaste RML-formatbiblioteket till iGen3 PSIP och placera lämpligt självkopierande papper i dokumentmataren.