Xerox öppnar nytt europeiskt innovations- och democenter

Stockholm, 11 juni, 2014 – Xerox öppnar ett nytt europeiskt innovations- och democenter i Frankrike, där befintliga och potentiella kunder ska kunna testa och utvärdera Inkjet-tekniken. Öppnandet av centret är ett resultat av att bolaget under 2013 förvärvade det globala Inkjet-företaget Impika.

Impika Inkjet Innovation Centre, i Aubagne, ca 20 km öster om Marseille i Frankrike, angränsar till bolagets produktions-, forsknings- och utvecklingscenter. Det nyöppnade centret inrymmer ett nära 8 500 kvadratmeter stort showroom, där Xerox visar upp flera olika enheter som baseras på Inkjet-tekniken.

– Det här är en viktig milstolpe för Xerox Inkjet-strategi efter vårt förvärv av Impika. Vårt erbjudande inom vattenbaserad och vattenfri Inkjet-teknik går enligt plan och våra kunder och partners vet att vi menar allvar med Inkjet, säger Andrew Copley, president, Graphic Communications Operations, Xerox.

De produkter som visas upp i centret i Aubagne inkluderar Impika iPrint Compact, iPrint Reference, iPrint eVolution och iPrint eXtreme samt iEngine 1000 and 1000L.

Övriga democenter

Xerox har sedan tidigare ett Impika-center i USA: Gil Hatch Centre for Customer Innovation i Webster i New York, som är världens största permanenta utställningscenter för digital grafisk utrustning.

Xerox har även ett innovations- och democenter i New York, med bland annat maskiner som Xerox Colour 1000 Digital Press, Colour J75 Press. Dessutom finns ett europeiskt Innovation Centre i West London i anslutning till företagets europeiska huvudkontor i Storbritannien.

Presskontakt

Stefan Lundin, pressansvarig på Xerox Sverige, 08-795 10 80, stefan.lundin@xerox.com

Om Xerox Sverige

Ända sedan Xerografi uppfanns för mer än 75 år sedan, har Xerox förenklat arbetet för företag. I dag är Xerox världsledande inom affärsprocesser och dokumenthantering, och hjälper människor att bli mer effektiva så att de kan fokusera på sina riktiga affärer. Med fler än 140 000 Xerox-anställda och med kunder i 180 länder tillhandahåller vi affärstjänster, utrustning för utskrift och tryck samt mjukvara för kommersiella och offentliga organisationer. För mer information, besök www.xerox.com eller gilla Xerox Sverige på Facebook.

Xerox har sitt svenska huvudkontor i Kista, tillverkning och logistikverksamhet på Irland, Storbritannien och Holland, samt ett forsknings och utvecklingscenter – Xerox Research Centre Europe – i Grenoble, Frankrike.