Xerox nya tryckpress skapar förutsättningar för fler tryckjobb

Stockholm, Sverige, 29 april 2014 – Xerox lanserar den nya tryckpressen, Xerox Versant 2100, som är branschens första enhet som ger Ultra HD-upplösning.

Den nya enheten, som skriver ut 100 sidor i minuten och kan anpassas till alla typer av produktionsmiljöer, kombinerar hastighet, bildkvalitet och automatiseringsfunktioner för att skapa färgrik individuell kommunikation, broschyrer, foto- och specialprodukter. Tryckpressen erbjuder:

Mer prestanda

  • Automatiserad färgkontroll och integrerad Full Width Array
  • Konsekvent jämn registrering genom tryckprocessen med Production Accurate Registration-teknik.

Bättre bildkvalitet

  • Skarpa bilder, grafik och text med ny Ultra HD-upplösning, som är den första i branschen. Applikationer renderas till 1200 x 1200 dpi med upp till 10 bits, vilket motsvarar 300 procent mer pixel- och färgprecision än 600 x 600 dpi som är standard.
  • Klara bilder med låg glansnivå, EA Dry Ink ger konsekvent färgresultat i olika tryckpressar och produktionsställen.

Mer flexibilitet

  • Tre kontrollalternativ – Xerox EX och EX-P 2100 Print Server och Xerox FreeFlow Print Server, som ger stöd för skräddarsydd produktion.
  • Stöd för en rad olika tryckmedia, så som linne, polyester, vinyl och annat specialmaterial.

Ytterligare funktioner som skapar bättre affärsresultat

Med Xerox Versant 2100 kan tryckerier positionera sig på ett konkurrenskraftigt sätt både mot potentiella och befintliga kunder med en rad olika valmöjligheter för effektivare arbetsflöden. Tryckerier som använder Xerox FreeFlow Core kan automatisera komplexa steg i förbehandlingen och med XMPie StoreFlow skapa och leverera web-till-print portaler.

Med Xerox Stock Library Manager, kan tryckerier förenkla pappershanteringen, genom att enkelt addera nya lager eller använda sig av förinställda godkända lager. 

Tryckerier kan även använda Xerox Connect Advantage Services, som kombinerar diagnosteknik med en grupp specialister för att proaktivt lösa problem och dessutom använda sig av Xerox Profit Accelerator Digital Business Resources, som är branschens största samling av verktyg och tjänster för affärsutveckling.

Tillgänglighet

Xerox Versant 2100 finns tillgänglig för beställning från och med juli 2014.

Presskontakt

Stefan Lundin, pressansvarig på Xerox Sverige, 08-795 10 80, stefan.lundin@xerox.com

Om Xerox Sverige

Ända sedan Xerografi uppfanns för mer än 75 år sedan, har Xerox förenklat arbetet för företag. I dag är Xerox världsledande inom affärsprocesser och dokumenthantering, och hjälper människor att bli mer effektiva så att de kan fokusera på sina riktiga affärer. Med fler än 140 000 Xerox anställda och med kunder i 180 länder tillhandahåller vi affärstjänster, utrustning för utskrift och tryck samt mjukvara för kommersiella och offentliga organisationer. För mer information, besök www.xerox.com.

Xerox har sitt svenska huvudkontor i Kista, tillverkning och logistikverksamhet på Irland, Storbritannien och Holland, samt ett forsknings- och utvecklingscenter – Xerox Research Centre Europe – i Grenoble, Frankrike.