Stefan Ivarsson ny VD för Xerox

Stefan Ivarsson har utsetts till ny vd för Xerox Sverige. Stefan har arbetat sex år inom Xerox och ansvarar i dag för Xerox storkundsförsäljning (Large Enterprise Operations) i Sverige. Han efterträder Arnaud Linquette, som går vidare till andra uppdrag inom Xerox.

I den nya rollen som vd får Ivarsson en sammanhållande roll över Xerox tre affärsben; kanalen, grafisk industri och storkundsförsäljning. Han behåller samtidigt rollen som försäljningschef över Xerox storkundsförsäljning.

– Ett av våra tydligaste mål är att öka tjänsteinnehållet i det vi säljer. Vi ska växa kraftigt inom MPS och kommunikation och marknadsföringstjänster. I vår satsning kommer vårt partnernätverk att bli ännu viktigare och här kommer vi att lägga mycket krut kommande året, säger Stefan Ivarsson.

Stefan har arbetat på Xerox sedan 2008 och var fram till 2011 ansvarig för Xerox kanalorganisation. Innan Xerox tillbringade Stefan elva år på IBM i olika försäljnings- och marknadsroller. Mellan 2003 och 2006 var Ivarsson stationerad i Boulder, Colorado där han arbetade som produktchef inom marknadsföring för printverksamheten.

– Xerox har en spännande tid framför sig och vi har en väldigt stark position på marknaden för MPS-lösningar. Nu tar vi ett stort steg mot att ”tjänstefiera” vårt erbjudande ytterligare för att skapa värde både för våra kunder och partners. Vårt fokus kommer vara att fortsätta vinna marknadsandelar och öka försäljningen hos våra partners, säger Stefan Ivarsson.

Stefan Ivarsson började i sin roll som VD för Xerox Sverige den 1 februari 2014.

Kontakt
Stefan Ivarsson, VD Xerox Sverige, 076-536 10 40,

stefan.ivarsson@xerox.com

Stefan Lundin, pressansvarig på Xerox Sverige, 08-795 10 80,

stefan.lundin@xerox.com

Om Xerox Sverige
Ända sedan Xerografi uppfanns för 75 år sedan, har Xerox förenklat arbetet för företag. Idag är Xerox världsledande inom affärsprocesser och dokumenthantering, och hjälper människor att bli mer effektiva så att de kan fokusera på sina riktiga affärer. Med fler än 140 000 Xerox anställda och med kunder i 160 länder tillhandahåller vi affärstjänster, utrustning för utskrift och tryck samt mjukvara för kommersiella och offentliga organisationer. För mer information, besök www.xerox.com.

Xerox har sitt svenska huvudkontor i Kista, tillverkning och logistikverksamhet på Irland, Storbritannien och Holland, samt ett forsknings och utvecklingscenter – Xerox Research Centre Europe – i Grenoble, Frankrike.