Xerox global marknadsledare inom Managed Print Services för fjärde året i rad


Stockholm 14 maj, 2013 – För fjärde året i rad har Xerox placerats i toppen inom Managed Print Services (MPS) i analysföretaget Quocircas rapport för 2013. Xerox ledarposition beskrivs som ett resultat av en kontinuerlig expansion och de investeringar som Xerox gjort i sin MPS-plattform samt ett geografiskt djup, bredd och kontinuitet i sina erbjudanden på en hårt konkurrensutsatt marknad.

– Xerox är oöverträffad i sitt breda utbud av enterprise-erbjudanden inom kontor, mobil, produktion och tryckerier. Xerox fortsätter att investera i utvärderings- och rapporteringsverktyg, som ger kunder förutseende analyser som förenklar skrivarmiljön samtidigt som informationen hjälper till att ytterligare sänka kostnaderna och effektivisera produktionen, säger Louella Fernandes, försteanalytiker på Quocirca. .

Rapporten beskriver en mogen marknad bestående av största delen enterprise-klassade (över 10 000 anställda) och medelstora organisationer som använt sig av MPS i mer än tre år. Många av dessa organisationer är inne på sitt andra eller tredje MPS-kontrakt och ser nu över möjligheten att jobba ännu närmare sin MPS-leverantör. Detta passar väl in på Xerox, som beskrivs som ett företag med lång erfarenhet av MPS och styrka i att anpassa och utvidga sina erbjudanden för att möta förändrade behov hos sina kunder.

– Xerox fortsätter att öka värdet av MPS genom nya tjänster och lösningar som hjälper till att göra innehåll mer tillgängligt. Vi höjer ribban och utnyttjar vår kunskap inom print för att bygga strategier för innehållshantering och automatisering av affärsprocesser. På så sätt kan våra kunder jobba smartare och snabbare generera intäkter, säger Arnaud Linquette, sverigechef på Xerox.

Som världsledande inom MPS arbetar Xerox med företag av alla storlekar för att förenkla arbetsprocesser. Medarbetare kan då lägga mindre tid på att hantera dokument och mer tid på kärnverksamheten. Xerox integrerar MPS i IT-infrastrukturen för att hjälpa till att organisera information – både från pappers- och digitala källor.

Förutom utmärkelsen i Quocircas rapport, har Xerox även placerats i toppen i flera analytikerrapporter som publicerats inom MPS under 2012, vilket inkluderar: Global marknadsledare(1) av Gartner i Leaders Quadrant in the 2011 Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide(2) och Ledare i IDCs Managed Print Services and Basic Print Services 2012-2015 Forecast and Analysis report(3) och 2011 MPS MarketScape report(4). Dessutom har Xerox positionerats som ledare i The Forrester Wave MPS 2012 report(5).

Kontakt
Stefan Lundin, Pressansvarig på Xerox Sverige, 08-795 10 80, stefan.lundin@xerox.com
Jonathan Stara, Spotlight PR, 076-545 40 14, jonathan.stara@spotlightpr.se

Om Xerox Sverige
Ända sedan Xerografi uppfanns för 75 år sedan, har Xerox förenklat arbetet för företag. Idag är Xerox världsledande inom affärsprocesser och dokumenthantering, och hjälper människor att bli mer effektiva så att de kan fokusera på sina riktiga affärer. Med fler än 140 000 Xerox anställda och med kunder i 160 länder tillhandahåller vi affärstjänster, utrustning för utskrift och tryck samt mjukvara för kommersiella och offentliga organisationer.

För mer information, besök www.xerox.com.

Xerox har sitt svenska huvudkontor i Upplands Väsby, norr om Stockholm, tillverkning och logistikverksamhet på Irland, Storbritannien och Holland, samt ett forsknings och utvecklingscenter – Xerox Research Centre Europe – i Grenoble, Frankrike.

1. Gartner, Inc., Competitive Landscape: Managed Print Services, Worldwide Report, Nov. 30, 2011.
2. Gartner, Inc., Magic Quadrant for Managed Print Services, Worldwide, Ken Weilerstein, Cecile Drew, Yulan Li, Oct. 25, 2011.
3. IDC Worldwide and U.S. Managed Print Services and Basic Print Services 2012-2015 Forecast and Analysis.” Doc # 233453, Volume 1, March 2012.
4. IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2011 Hardcopy Vendor Analysis.” Doc # 232135, Dec. 2011.
5. The Forrester Wave TM Managed Print Services (MPS) Q2 2012 report.