IDC: Xerox på topp som tjenesteleverandør


En ny IDC-rapport rangerer Xerox på topp som leverandør av printertjenester. I tillegg til høy kvalitet skiller selskapet seg ut som leverandør til alle typer virksomheter, uavhengig av bransje og størrelse.

Xerox tilbyr ikke lengre bare av printere, men også managed print services (MPS) med analyse og omlegging av printerpark og bruk ut fra antall brukere, bruksmønster og faktisk behov. Selskapet tilbyr også full administrasjon av printerparken.

-Det er for kvaliteten av slike tjenester, som utgjør stadig mer av vår omsetning, som IDC rangerer oss på topp, sier administrerende direktør Jens Petter Ørjansen i Xerox Norge.

Store innsparingsmuligheter

Gjennom MPS vil virksomheter normalt spare store summer på etablering av mer optimale serverparker. Innsparingene, som kan være på opptil 30 prosent av direkte og indirekte printerkostnader, går rett inn på bunnlinjen.

-Vi har flere norske kunder som har redusert sine printerparker etter våre analyser, og spart store summer på det, sier Ørjansen.

Styrker forretningsvirksomheten

Xerox kan gjennom sitt heleide selskap ACS også bidra til bedre prioritering innen forretningsvirksomheten, noe som også ligger til grunn for IDCs rangering.

Rapporten, IDC MarketScape, er basert på innsamlede data analysert ut fra kvalitative og kvantitative metoder som rangerer et selskaps posisjon i definerte markeder.

Kontaktpersoner:

Xerox Norge
Jens Petter Ørjansen
901 72 612
Jens.orjansen@xerox.com

Madigan
Robert Sørensen
402 10 016
Robert@madigan.no