Xerox och Cisco i molnsamarbete


Xerox och Cisco ingår ett samarbete kring nätverksteknik och utskriftshantering. Syftet är att skapa fler intäktskällor för partnerföretag i kanalen, samt att förenkla och sammankoppla företagsinfrastruktur.

Stockholm, maj 10, 2011 - Samarbetet mellan de två företagen innebär molnbaserade tjänster och tekniska lösningar som kombinerar nätverksintelligens och utskrifter. Xerox tjänster kring hanterade utskrifter och molnbaserad IT-outsourcing blir tillgänglig för kunder genom Ciscos nätverksinfrastruktur. Båda företagen kommer förse partnerföretag i kanalen med lösningar som hjälper slutanvändare utöka sina befintliga IT-investeringar för att uppnå ökad prestanda och minskade kostnader.

Xerox och Cisco vill genom samarbetet öka tillgängligheten av IT-applikationer och öka effektiviteten bland medarbetare genom lösningar som exempelvis mobila utskrifter. Dessa gör det möjligt att skriva ut från vilken enhet som helst, närsomhelst och varsomhelst.

– Samarbetet placerar Xerox och Cisco i mitten av en förenklad, sammankopplad infrastruktur som för samman tjänster inom nätverk, utskrifter och molnet, säger Ursula Burns, styrelseordförande och VD på Xerox. Tillsammans kan vi hjälpa företag ta steget till molnet på det sätt som passar deras verksamhet bäst och lägga till de tjänster som krävs för att öka säkerheten och produktiviteten bland medarbetare.

Samarbetet mellan Xerox och Cisco görs kring följande lösningar:
  • Xerox Managed Print Services (MPS) över Cisco Borderless Networks:
    Konsoliderar hanteringen av IT och utskrifter genom inbyggd nätverkssäkerhet, WAN-optimering samt Internetwork Operating System (IOS)-mjukvara. Den kombinerade lösningen övervakar utskriftsteknik och minskar driftskostnader, skyddar konfidentiell data från alla platser och ökar produktiviteten bland medarbetare genom avancerade utskriftslösningar för mobiler och molnet.
  • Xerox Cloud ITO Services byggt på Cisco UCS och Vblock-infrastruktur:
    Hjälper kunder påskynda utrullning av nya IT-tjänster för att snabbare kunna bemöta förändrade behov hos arbetsstyrkan och minska IT-kostnader genom ett privat moln, det publika molnet eller genom en hybrid molnmiljö. Molntjänsterna levereras från Xerox dotterbolag ACS och omfattar infrastuktur som tjänst (IaaS), konsulttjänster kring molnet samt implementering av privata moln.
  • Xerox Mobile Print Solution på virtuella desktop-klienter från Cisco och Cisco Cius:
    Gör att medarbetare i fält på ett säkert sätt kan skriva ut affärsdokument från vilken sorts enhet som helst med e-postfunktion, inklusive virtuella desktop-klienter från Cisco och surfplattan Cisco Cius. Lösningen använder Cisco Borderless Networks och trådlöst LAN-lösningar för pålitlig och sömlös anslutning oavsett var användaren befinner sig.
– Genom att förena molnlösningarna från Cisco och Xerox kan vi utnyttja möjligheterna med intelligenta nätverk i utskriftsområdet för att hjälpa våra gemensamma kunder att ta tillvara på de möjligheter som finns idag. Det här är ett strategiskt samarbete som dessutom skapar fantastiska intäktsmöjligheter för partner i kanalen som vill arbeta med molntjänster, säger John Chambers, styrelseordförande och VD på Cisco.

Tillgänglighet
Xerox och Cisco arbetar idag med kanalpartners som kan sälja och hantera Xerox tjänster kring privata och publika moln på Ciscos datacenter- och nätverksarkitektur. Tjänsterna, som omfattar IaaS, privata molnmiljöer och MPS, är begränsat tillgängliga för Ciscos kanalpartner. Företagen vill förse Ciscos kanalpartner med nya sätt att minska kostnader och se över utskriftsanvändning hos sina kunder, medan Xerox kanalpartner kan utnyttja Cisco Smart Services för att effektivisera kunders nätversklösningar. Åtkomst till Xerox Mobile Print via virtuella desktop-klienter från Cisco och Cisco Cius är möjlig så fort dessa är allmänt tillgängliga.

För mer information om samarbetet besök www.xerox.com/cisco

För ytterligare information kontakta:
Johan Mikaelsson, nordisk marknadsdirektör, Xerox Production Systems, 08-795 10 82, johan.mikaelsson@xerox.com
Bite Communications, 08-402 01 00, xerox@bitepr.se

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre huvudområden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer, samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Genom ACS, ett dotterbolag som Xerox förvärvade i februari 2010, kan Xerox även erbjuda omfattande outsourcinglösningar för affärsprocesser och IT, inklusive databehandling, hantering av personalförmåner, finanssupport samt tjänster kring kundrelationshantering för kommersiella och statliga organisationer över hela världen. Xerox 133 000 medarbetare tar hand om kunder i fler än 160 länder.

Xerox Europe har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se.