Xerox i Gartners ledarkvadrant inom utskriftstjänster


Gartner placerar Xerox i ledarkvadranten i 2011 års magiska kvadrant för hanterade utskriftstjänster (managed print services, MPS)*.

Stockholm den 1 november 2011
– Den magiska kvadranten är ett undersökningsverktyg utvecklat av Gartner som ger visuella ögonblicksbilder av en marknads utveckling, mognadsgrad och aktörer.

Som fortsatt marknadsledare inom hanterade utskriftstjänster fortsätter Xerox hjälpa företag av alla storlekar att uppnå besparingar på upp till 30 procent av verksamhetskostnaderna genom nya funktioner som utskriftsövervakning – automatiserade riktlinjer som vägleder användarna till det mest kostnadseffektiva, energivänliga alternativet. Genom att addera outsourcingtjänster från dotterbolaget ACS kring affärsprocesser och IT, samt genom samarbeten med partner som Cisco, hjälper Xerox sina kunder att använda hanterade utskriftstjänster som ett verktyg för att förenkla hanteringen av utskrifter och IT.

– Vi tror att anledningen till att Xerox lyckas behålla ledarpositionen inom MPS är att vi förstår vad våra kunder behöver mest – från stöd åt den mobila arbetsstyrkan till ett förenklat angreppssätt för mindre företag, säger Stephen Cronin, affärsområdeschef för Global Document Outsourcing på Xerox. Vi leder utvecklingen eftersom vi fortsätter att förnya området på uppdrag av våra kunder och låter dem fokusera på sin kärnverksamhet.

Xerox använder konceptet Lean Six Sigma för att utvärdera dagliga arbetsprocesser hos kunderna och utveckla strategier för hanterade utskriftstjänster som garanterar kostnadsbesparingar baserade på specifik data och observationer. Xerox tjänster vänder sig även till små och medelstora företag genom Xerox globala nätverk av kanalpartner.

* Gartner, Inc., Magic Quadrant for Managed Print Services, Worldwide, Ken Weilerstein, Cecile Drew, Yulan Li, October 25, 2011.

För ytterligare information kontakta:
Bite Communications, 08-402 01 00, xerox@bitepr.se

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre huvudområden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer, samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Genom ACS, ett dotterbolag som Xerox förvärvade i februari 2010, kan Xerox även erbjuda omfattande outsourcinglösningar för affärsprocesser och IT, inklusive databehandling, hantering av personalförmåner, finanssupport samt tjänster kring kundrelationshantering för kommersiella och statliga organisationer över hela världen. Xerox 134 000 medarbetare tar hand om kunder i fler än 160 länder.

Xerox Europe har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se.