Ny storformatskrivare från Xerox gör allt i färg


Xerox 7142 MFP ger detaljrik bildkvalitet i färg för kopiering, utskrifter och skanning av upp till 15 meter långa dokument.

Stockholm, 18 augusti 2011 – Nya multifunktionsskrivaren för storformat, Xerox 7142, är ett prisvärt alternativ för tekniska dokument i färg och riktar sig till bland annat arkitektfirmor, ingenjörs- och byggföretag, tillverkare och tryckerier.

Den kompakta Xerox 7142 MFP använder högupplöst färgskanning och tryckteknik som ger jobb som byggritningar, elledningsritningar och kartor en skarp och korrekt bildkvalitet. Systemet skannar dokument till elektroniska filer och kopierar befintliga utskrifter av alla storlekar – upp till 15 meters längd.

Pekskärmen på 15 tum ger ett lättanvänt användargränssnitt och kan även användas för att i realtid förhandsgranska dokumentet medan den skannas. Den nya funktionen ”Sure Scan” gör det möjligt för användaren att granska och ändra skannerinställningarna för att försäkra sig om bästa möjliga kvalitet innan dokumentet skrivs ut eller lagras.

– Arkitekter, ingenjörer och kommersiella användare kommer att uppskatta hur enkelt det är att använda Xerox 7142 för att producera stora tekniska dokument med stor detaljrikedom och rätt färgåtergivning. Befintliga Xerox-användare känner förmodligen igen användargränssnittet som är detsamma som finns i våra svartvita produkter, säger Raluca Garpedal, Nordenansvarig för storformatslösningar på Xerox.

Xerox 7142 MFP använder den senaste inkjettekniken som gör det möjligt att skriva ut på en mänga olika media, även vanligt obestruket papper. Lösningen stöder populära filformat för CAD och annan grafisk kommunikation. Den har dessutom nog med kapacitet för komplett stöd av grafiska tillämpningar.

Tillgänglighet
Xerox 7142 MFP är tillgänglig for order och installation omedelbart. Liksom alla Xerox storformatslösningar är Xerox 7142 modulbaserad och kan uppgraderas till en MFP-lösning med skanner och kopieringsmaskin efter behov.

För ytterligare information, kontakta:
Raluca Garpedal, Xerox Sverige, +46 (0)70-399 62 37, raluca.garpedal@xerox.com
Bite Communications, 08-402 01 00, xerox@bitepr.se

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre huvudområden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer, samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Genom ACS, ett dotterbolag som Xerox förvärvade i februari 2010, kan Xerox även erbjuda omfattande outsourcinglösningar för affärsprocesser och IT, inklusive databehandling, hantering av personalförmåner, finanssupport samt tjänster kring kundrelationshantering för kommersiella och statliga organisationer över hela världen. Xerox 133 000 medarbetare tar hand om kunder i fler än 160 länder.