Arnaud Linquette ny Sverigechef på Xerox


Branschveteranen Arnaud Linquette, med 20 års erfarenhet inom Xerox, tar över som VD för Xerox Sverige.

Stockholm den 5 september 2011 – Arnaud Linquette, 45, tar över VD-rollen hos Xerox Sverige. Han har under de två senaste åren arbetat som nordisk affärsområdeschef för storkunder och försäljning inom grafisk kommunikation. Innan Arnaud 2009 flyttade till Sverige var han ansvarig för Xerox europeiska affärsområde Production Colour Business Group, där han ledde marknadsförings- och lanseringsstrategier för Xerox högklassiga produktlinje Production Colour.

Mellan 2003 och 2006 arbetade Arnaud som marknadschef på Fuji Xerox Production Systems Group i Stillahavsområdet med bas i Shanghai. I denna roll ingick Arnaud i ett ledningsteam som ansvarade för att etablera en regional organisation inom Production Systems med syfte att stödja de 13 länder som regionen innefattade.

Arnaud började på Xerox 1991 som säljare med bas i Paris. Han hade därefter ett flertal tjänster inom sälj och marknadsföring på Xerox i Frankrike.

– Xerox har under de senaste åren utvecklats markant. Vi har alltid erbjudit tekniska lösningar av hög kvalitet som gör det möjligt för våra kunder att bli mer produktiva och minska kostnader. Men på senare tid har vi genomfört stora investeringar för att även leverera riktigt avancerade lösningar och tjänster som särskiljer oss från andra spelare på marknaden. I och med förvärvet av ACS är Xerox idag väldigt väl positionerat som outsourcingleverantör inom affärsprocesser, IT och dokumenthantering. De närmaste åren kommer att bli mycket spännande, säger Arnaud Linquette, VD på Xerox Sverige.

För ytterligare information kontakta:
Johan Mikaelsson, nordisk marknadsdirektör för Xerox produktionslösningar, 08-795 10 82, johan.mikaelsson@xerox.com
Bite Communications, 08-402 01 00, xerox@bitepr.se

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre huvudområden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer, samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Genom ACS, ett dotterbolag som Xerox förvärvade i februari 2010, kan Xerox även erbjuda omfattande outsourcinglösningar för affärsprocesser och IT, inklusive databehandling, hantering av personalförmåner, finanssupport samt tjänster kring kundrelationshantering för kommersiella och statliga organisationer över hela världen. Xerox 133 000 medarbetare tar hand om kunder i fler än 160 länder. Xerox Europe har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se.