Xerox i topp 25 över antalet registrerade patent under 2009


Stockholm, feb 02, 2010 - Patenten under 2009 inkluderar dem från PARC (Palo Alto Research Center) och XMPie, som båda är helägda dotterbolag till Xerox. Flera av årets patent är redan på plats i nyligen lanserade produkter, lösningar och tjänster, medan andra ligger till grund för nästa generations lanseringar.

– Det är nödvändigt för våra kunders framgång att vi fortsätter att leverera innovationer. Våra uppfinningar är grunden för allt vad Xerox gör. Över 2 400 av våra befintliga eller före detta anställda har erhållit fem eller fler patent var – en fantastisk prestation, säger Sophie Vandebroek, CTO på Xerox och chef för Xerox Innovation Group.

Med över 361 patent och patentansökningar är Xerox nya ColorQube 9200 multifunktionsskrivare ett exempel på Xerox kontinuerliga engagemang för innovationer. Skrivaren har en kassettfri vaxtoner som ger upp till 62 procent lägre kostnader för färgutskrifter och minskar kontorsavfallet med 90 procent.

Fuji Xerox Co. Ltd. i Japan beviljades 425 amerikanska patent, en ökning med 28 procent från 2008. Sammanlagt registrerade Xerox-koncernen 1 131 patent, vilket placerar Xerox som nummer 12 i världen. Fuji Xerox patent var inte inkluderade i rankingen som nyligen sammanställdes av det amerikanska patentanalysföretaget IFI Patent Intelligence.

Xerox och Fuji Xerox investerar tillsammans cirka 1,5 miljarder dollar årligen i forskning och utveckling. Uppfinningarna 2009 återfinns inom ett antal olika tekniska områden, från nanoteknik och materialsyntes till kontrollsystem, mjukvaror och smarta dokumenttekniker.

Sedan företaget bildades har Xerox erhållit omkring 55 000 globala patent.

För ytterligare information, kontakta:
Sofia Nilsson, vd för Xerox Sverige, 070-540 03 05, sofia.nilsson@xerox.com

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer och tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se