Propangruppen investerar i crossmedia-plattform från Xerox


Stockholm, mar 04, 2010 Propan har expanderat kraftigt inom digitaltrycksområdet de senaste åren. Kombinationen av kommunikationsbyrå och tryckeri gör att man nu kan möta sina kunder som en komplett partner – oavsett medieval. Xerox XMPie PersonalEffect gör att Propan kan designa, producera, distribuera och mäta personligt riktad kommunikation i alla mediekanaler.

Crossmedia ger kunden en effektiv kontroll på både aktiviteter och kundernas beteenden. Det går att se hur många och vilka som svarar på en kampanj och i realtid följa hur kunderna tar emot budskap och erbjudanden.

– Vi märker ett stort intresse från våra kunder att kunna arbeta med crossmedia och kunna följa sina kampanjer i realtid. Xerox XMPie gör att man kan direkt se responsen på en kampanj. Man kan då enkelt förändra och göra erbjudandet ännu mer relevant för kunden – och därmed få högre svarsfrekvenser och bättre säljresultat, säger Benni Fehér, byråledare på Propangruppen.

Propan är en fullservicebyrå inom grafisk produktion och kommunikation och erbjuder tjänster från idé, design och text till bildhantering, digital produktion, prepress och tryck – allt under ett tak.

Bland kunderna finns bland annat Apoteket, Dagens Industri, Fujitsu, Renault och Nikon. Nyligen gick Propan också med i Xerox globala nätverk av tryckerier, Graphic Arts Premier Partners. Medlemmarna i nätverket är alla ledande inom digitaltryck på sina respektive marknader.

För ytterligare information, kontakta:
Stefan Lundin, Xerox Sverige, 08-795 10 80, stefan.lundin@xerox.com
Benni Fehér, byråledare Propangruppen, 08-672 02 22, benni@propan.se

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer och tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

Om Xerox Graphic Arts Premier Partners
Xerox globala nätverk av tryckerier, Graphic Arts Premier Partners, består av nästan 800 digitaltryckerier över hela världen som alla erbjuder högkvalitativa trycksaker utifrån en certifierad process som utnyttjar alla tryckeriernas maskinparker och gemensamma sälj- och marknadskanaler. För mer information: www.xerox.com/xpp