Mobillösningar från Xerox för användare i fält


Stockholm, oktober 14, 2010 - Tre lösningar från Xerox gör det enklare än någonsin att göra utskrifter för användare i fält, oavsett var de befinner sig. Xerox Mobile Print Solution gör det möjligt att snabbt och säkert skriva ut e-post, presentationer och andra affärsdokument från vilken smartphone eller e-postansluten mobil enhet som helst.

De förbättrade tjänsterna Mobile Express och Global Print Drivers underlättar hanteringen av utskriftslösningar för IT-personal. Mobile Express är en drivrutin som berättar vilka skrivare som är tillgängliga från användarens bärbara dator för att snabbt kunna göra utskrifter i fält. Med Mobile Express och Global Print Drivers behövs inte drivrutinen uppdateras när kommande produkter från Xerox tas i bruk.

– Alla användare i fält har olika behov – från chefen som läser en presentation på mobilen på väg till ett möte, till en medarbetare som tillfälligt jobbar från ett utlandskontor. Vad de har gemensamt är behovet att enkelt och säkert kunna göra utskrifter, säger Carl-Magnus Nilsson, produktchef på Xerox.

Smarta utskriftslösningar via mobilen
Xerox Mobile Print Solution gör att användare kan göra utskrifter från e-postanslutna enheter utan att behöva ladda ner drivrutiner eller applikationer. Användare skickar helt enkelt filen i originalformat, till exempel Microsoft Word eller Adobe PDF, med e-post till en säker server. En bekräftelsekod skickas till användaren som sedan kan skriva ut dokumentet från vilken multifunktionsmaskin som helst från Xerox utrustad med Xerox mjukvaruplattform Extensible Interface Platform.

Xerox Mobile Print Solution körs på användarföretagets privata server för att lösningen ska följa befintliga säkerhetskrav på den interna infrastrukturen. Andra fördelar är:
  • Behåller alla format och data när Microsoft Office dokument skrivs ut, precis som utskrifter från en dator.
  • Förhandsgranskning av dokument via multifunktionsmaskinens användargränssnitt.
  • Erbjuder samma möjligheter för utskriftsinställningar som en vanlig dator, till exempel dubbelsidiga utskrifter, färg/svartvitt och efterbehandlingsval.
Förenklade skrivardrivrutiner
Mobile Express och Global Print Drivers har förbättrats ytterligare och gör det möjligt för användare att göra utskrifter från i stort sett vilken nätverksskrivare som helst, oavsett plats och märke. Uppdateringarna hos drivrutinerna innebär:
  • IT-personal behöver inte installera nya drivrutiner för full funktionalitet hos befintliga och kommande produkter från Xerox.
  • Tillgång till de senaste funktionerna hos Xerox skrivare och multifunktionsmaskiner, till exempel Colour by Words som underlättar färgval för snabba utskriftsjobb, genom ord som till exempel ”red apple” eller ”blue sky”.
  • Medarbetare kan enkelt hitta rätt utskriftsjobb bland flera aktiva arbetsgrupper utan försättssida. Lösningen inkluderar automatiskt information om användare och jobb i den oanvända sidmarginalen, vilket minskar onödig pappersförbrukning.
  • Earth Smart: förvalda inställningar kan ställas in för tvåsidiga utskrifter, förprovtryck, med eller utan försättssida, återvunnet papper samt provutskriftsläge.
Med nya Global Printer Driver kan IT-ansvariga aktivt föra ut drivrutinsinställningar till medarbetare i nätverket, till exempel dubbelsidiga utskrifter som förhandsval. Genom unika inställningar i lösningen Application Default är det extremt enkelt att skriva ut från olika applikationer. Det minskar antalet onödiga utskrifter som har gjorts på grund av att fel inställningar har använts.

Tillgänglighet
Mobile Express och Global Print Drivers är gratis och tillgängliga för nedladdning på: http://www.office.xerox.com/software-solutions/mobile-printer-driver/enus.html och http://www.office.xerox.com/software-solutions/global-printer-driver/enus.html.

Xerox Mobile Print Solution kommer att bli tillgänglig för tidiga kundinstallationer i början av fjärde kvartalet 2010, med allmän tillgänglighet globalt i början av 2011.

För mer information om Xerox mobila utskriftslösningar besök: http://www.xerox.com/mobileprintsolution

För ytterligare information kontakta:
Carl-Magnus Nilsson, produktchef Xerox, 08-795 18 06, carl-magnus.nilsson@xerox.com
Bite Communications, 08-402 01 00, xerox@bitepr.se

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer och tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se.