Xerox utvidgar sin portfölj av högkapacitetsskrivare för svartvitt tryck


Stockholm, maj 11, 2009 – Xerox lanserar en ny digital tryckpress för svartvitt. Xerox Nuvera® 200 EA Perfecting Production System har en utskriftskapacitet på 200 sidor i minuten och ger tryckerier konkurrensfördelar genom ökad produktivitet och kvalitet. Specialområdet är stora utskriftsvolymer som samtidigt kräver exakta detaljer, hög tryckkvalitet och skarpa gråtoner, som exempelvis tekniska manualer, fakturor och böcker.

Xerox Nuvera 200 EA är baserad på den prisbelönta plattformen Xerox Nuvera 288 EA Perfecting Production System. Systemet har en upplösning på 4800 x 600 dpi och 156 lpi och använder Xerox patenterade Emulsion Aggregation Toner. Detta resulterar i ett jämnt och matt resultat som kan jämföras med tryckkvaliteten hos offset.

Systemet ger tvåsidiga utskrifter med dubbel hastighet genom att utnyttja kraften från två motorer i tandem som är sammankopplade till ett system. En fördel med denna design är så kallad ”pass through programming”, vilket gör att systemet kan köras även om en av motorerna kopplas ner för underhåll och service.

– I dagens företagsklimat letar tryckerier efter lösningar som inkluderar tryckerisystem och arbetsflöden och som dessutom kan göra dem effektivare. Nuvera 200 EA ger tryckerier stora möjligheter att uppnå ett bättre resultat med hjälp av systemets kapacitet, kvalitet och arbetsflödesalternativ, säger Johan Mikaelsson, ansvarig för Production Solution Group Xerox Sverige.

Xerox Nuvera-familj innehåller system som trycker 100 till 288 sidor per minut och levererar högkvalitativa utskrifter. Det nya Xerox Nuvera 200 EA-systemet producerar tryck i offsetkvalitet och hanterar ett brett spektrum av pappersformat. Systemen är modulära och kan konfigureras med arkmatare och efterbehandlingsmöjligheter som rullmatare och olika typer av inbindning.

Andra funktioner:
  • Extra modul för att säkra arkplanhet ökar kvaliteten på bindning och den färdiga produkten.
  • Xerox FreeFlow® Print Server möjliggör variabeldata och högupplöst grafik i hög hastighet.
  • Xerox FreeFlow Variable Information Suite ger säkerhetsfunktioner som stödjer tryckapplikationer som ID-kort, biljetter och kuponger.
Xerox introducerar också en ny efterbehandlingsmodul - GBC® eBinder 200 för automatisk bindning. Modulen, som är ett alternativ till mer traditionella efterbehandlingslösningar, producerar häften om två till 100 ark i samma hastighet som tryckpressen. GBC eBinder 200 kommer finnas tillgänglig vid ett senare datum.

För ytterligare information, kontakta:
Johan Mikaelsson, Xerox Sverige, 08-795 10 82, johan.mikaelsson@xerox.com
Bite Communications, 08-402 01 00, xerox@bitepr.se

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer och tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se