Xerox utökar sitt erbjudande inom utskriftshantering - nu även för skrivare utanför kontoret


Stockholm, nov 24, 2009 Xerox EPS går ut på att minska kostnaderna för att skriva ut, dela och uppdatera dokument inom en organisation: Allt från offerten som den anställde som jobbar hemifrån skriver ut på skrivaren hemma, till den stora upplagan av fyrfärgsbroschyrer som marknadsavdelningen producerar. EPS-tjänsten är en utökning av Xerox erbjudande inom utskriftshantering – Managed Print Services – som ger företag en komplett överblick av alla utskrifter inom organisationen, oavsett vilka skrivarfabrikat som används. Med hjälp av EPS kan företaget säkerställa att all dokumentproduktion ryms både inom budget och miljö- och säkerhetsriktlinjer.

– Genom att utvidga MPS utanför kontoret kan företag få full kontroll över alla sina utskriftskostnader. Detta är betydelsefullt eftersom interna och externa tryckkostnader ofta kan överstiga utgifterna för kontorsutskrifter. Genom optimera alla utskriftsmiljöer kan man hitta ännu fler källor till kostnadsbesparingar, säger Ken Weilerstein, vice president för forskning på Gartner.

Xerox gör det enkelt för företag att identifiera nya möjligheter att minska kostnader och förbättra effektiviteten i utskriftshanteringen. Följande tjänster är nya i Xerox MPS-portfölj:
  • Stöd för hemutskrifter och virtuella skrivare: Anställda som arbetar hemifrån eller är på resande fot får tillgång till samma support som erbjuds på kontoret. Xerox övervakar även maskiner utanför kontoret och erbjuder teknisk support via telefon, e-post eller webben. Enhetliga skrivardrivrutiner ger enkel tillgång till skrivare i företagets alla lokaler.
  • Optimera skrivarval för att spara pengar, papper och tid: Baserat på en analys av de anställdas utskriftsvanor kan Xerox hjälpa företag att etablera riktlinjer som skickar dokument till den lämpligaste skrivaren utifrån specifika krav såsom kostnad, handläggningstid och plats. Till exempel kan anställda som vill skriva ut få ett meddelande av typen ”Skriv ut till en annan skrivare i närheten och spara 200 kronor.”
  • Effektivare utnyttjande av tryckerier: För att hantera kostnader för tryckproduktion mer effektivt, ger EPS anställda möjlighet att sända mer komplexa utskriftsjobb till inhouse-tryckeriet direkt från skrivbordet. Anställda kan välja bindning och häftning och förhandsgranska det slutliga dokumentet, vilket eliminerar extra steg som normalt behövs för att förbereda filer och leverera dem till tryckeriet.
Globalt hanterar Xerox för sina kunders räkning idag cirka 1,5 miljoner enheter från olika leverantörer inom ramen för MPS. Genom sitt nätverk av kanalpartner erbjuder Xerox även MPS-tjänster för små och medelstora företag.

– Kunderna litar på våra metoder och vår förmåga att leverera, vilket gör att vi kan skapa nya Managed Print Services-erbjudanden. Enterprise Print Services visar hur företag måste titta på sina utskrifter framöver – genom en helhetssyn på den globala infrastrukturen kan man skriva ut kostnadseffektivt och miljösmart inom hela företaget, inte bara på kontoret, säger Carl Ghatan, ansvarig för XGS i Sverige.

Xerox Print Services beräknas vara tillgängligt på den svenska marknaden under första kvartalet 2010.

För ytterligare information, kontakta:
Carl Ghatan, Xerox Sverige, 08-795 12 43, carl.ghatan@xerox.com
Sonia Panchal, Xerox PR Manager, +44 (0)7713 191581, sonia.panchal@xerox.com

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer och tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se