Xerox nya system för löpande bana kombinerar kraften i färgtryck med de lägre kostnaderna för svartvitt


Stockholm, okt 19, 2009 Det nya systemet är en kombination av Xerox 490 Colour Continuous Feed Printer och den monokroma Xerox 650™ Continuous Feed Printer och är framtaget för att hantera dokument som innehåller information och reklam baserad på mottagarens tidigare köpbeteenden.

Xerox Continuous Feed 4+1 är ett innovativt sätt att använda färg på dokument som tidigare oftast bara tryckts i svartvitt – som till exempel räkningar och kontoutdrag. Användarna kan lägga till reklambudskap i färg på ena sidan av dokumentet och samtidigt få de lägre kostnaderna för att trycka innehåll som kontovillkor och kontoaktiviteter i svartvitt på andra sidan.

En undersökning från InfoTrends* visar att 95 procent av konsumenterna öppnar sina räkningar och kontoutdrag som de får i posten. De lägger i snitt två till tre minuter på att läsa innehållet och 20 procent lägger fem minuter eller mer. Med den här uppmärksamhetsnivån är transaktionsdokument ett effektivt sätt att få kontakt med värdefulla kunder.

– Xerox Continuous Feed 4+1 ger en perfekt mix av färg, hastighet och tryckkvalitet för att kunna förändra dyr rutinkommunikation till ett effektivt marknadsföringsverktyg. Det är ytterligare ett exempel på hur Xerox skapar nya innovationer inom löpande bana, säger Jarle Friis, nordisk produktchef på Xerox.

Produkten kommer att lanseras globalt i begränsad omfattning första kvartalet 2010.

* “Trans Meets Promo: Is it More than Market Hype?” – InfoTrends, september 2008

För ytterligare information, kontakta:
Johan Mikaelsson, ansvarig Production Systems Xerox Sverige, 08-795 10 82, johan.mikaelsson@xerox.com
Jarle Friis, Continuous Feed Sales Manager Nordic Xerox, +47 918 98 463, jarle.friis@xerox.com

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer och tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se