Xerox tar över medieproduktion på läkemedelsföretag


Stockholm, sep 02, 2009 – Xerox har tecknat ett treårigt avtal med ansvar för AstraZenecas verksamhet för grafisk medieproduktion i Sverige, med personal i Södertälje, Lund och Mölndal.

Xerox Media Center har totalansvar för grafisk produktion för AstraZeneca; layout och design, digitaltryck och efterbehandling, foto- och videoproduktion. Avdelningen producerar till exempel allt marknadsmaterial, från produktfoldrar till storformatstryck som rollups och affischer. Verksamhetsövergången innebär även att personalen har erbjudits anställning hos Xerox Sverige.

– Verksamheten har gått över till ett bolag som har grafisk medieproduktion som kärnverksamhet. Xerox är otroligt seriösa och professionella, alltid tillgängliga och ställer upp till 100 procent. Vi valde Xerox därför att deras upplägg låg närmast vår ideallösning, samtidigt som detta ger våra medarbetare en möjlighet att utvecklas professionellt inom sitt yrkesområde, säger Per Larsson, Supplier Relationship Manager inom Essential Facilities Management på AstraZeneca.

Med övergången till Xerox togs också ett nytt webbaserat beställningssystem i drift. Beställningssystemet är kopplat till en FreeFlow arbetsflödeslösning från Xerox. Flödet kan automatiseras helt och kunden kan till exempel lägga en visitkortsbeställning online och jobbet läggs direkt i printkön utan handpåläggning.

– Tillväxt inom den här typen av avtal är ett starkt strategiskt fokus för Xerox. Affären med AstraZeneca innebär att vi kan säkerställa att de kan fortsätta att ligga i framkant produktionsmässigt och kvalitetsmässigt utan att de själva behöver fokusera på medieproduktionen, säger Carl Ghatan, ansvarig för Xerox Global Services i Sverige.

För ytterligare information, kontakta:
Carl Ghatan, ansvarig för Xerox Global Services i Sverige, 076-536 12 43, carl.ghatan@xerox.com

Bite Communications, 08-402 01 00, xerox@bitepr.se

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer och tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se