Xerox lanserar ny version av content management-plattformen DocuShare


Stockholm, jun 29, 2009 – Xerox presenterar en ny version av content management-plattformen DocuShare. Den nya versionen, med beteckningen 6.5, finns för alla programalternativen – DocuShare, DocuShare CPX och DocuShare Express. DocuShare 6.5 kan lagra mer än 50 miljoner dokument, genomföra komplexa sökningar på några få sekunder och stöder kontinuerlig skanning av över en miljon dokument per dag.

– Volymerna och kostnaderna för dokumenthantering tvingar företag att se över sina content management-behov. Kapaciteten i DocuShare 6.5 minskar både pappersintensiva arbetsprocesser och kostnaderna. När innehållet finns digitalt kan det enkelt och säkert delas mellan användare vilket ger ett effektivare arbetssätt, säger Carl Ghatan, ansvarig för Xerox Global Services i Sverige.

Några av de nya funktionerna i DocuShare 6.5:
  • Möjlighet att lagra mer än 50 miljoner dokument och genomföra komplexa sökningar på under tre sekunder. Stöd för kontinuerlig skanning av 12 dokument i sekunden, vilket motsvarar över en miljon dokument om dagen.
  • IDOL sökserver från Autonomy – ger ökad sökmotorskalbarhet och prestanda för DocuShare, och kräver ingen återindexering efter att man lagt till metadata.
  • Stöd för VMWare – DocuShare kan köras i VMWare ESX-miljöer för ökad flexibilitet. En kund kan till exempel installera en virtualiserad servermiljö för att köra multipla DocuShare-servrar på endast en fysisk serverenhet.
  • EIP Connector – gör det möjligt för användare att få tillgång till DocuShare dokumenthanteringsfunktioner via en pekskärm på en EIP-förberedd Xerox multifunktionsmaskin. Dokument kan läggas till, läsas, hämtas och skrivas ut direkt från maskinen. Användare kan också starta ett dokumentarbetsflöde genom att köra en fördefinierad process när ett dokument skannas eller läggs till i en dokumentsamling.
  • Användar- och gruppkvoter – gör att IT-administratörer kan kontrollera mängden data som en användare eller en grupp kan lagra i DocuShare, för att på så sätt spara på IT-resurserna.
  • Antalet behörighetsnivåer har utökats från tre till sex stycken, för en större kontroll över innehållsåtkomst – och på så vis även över känsligt eller reglerat innehåll.
DocuShare 6.5 finns tillgänglig omedelbart i engelska, franska, tyska och spanska versioner genom Xerox och DocuShares återförsäljare. Kunder som har ett förvaltningsavtal får fri uppgradering till 6.5.

Om Xerox DocuShare
Xerox DocuShare är en content management-plattform utvecklad av Xerox Corporation. DocuShares funktioner rymmer allt från grundläggande innehållstjänster till stabila lösningar för automatisering av affärsprocesser och digitalisering av papper. Xerox DocuShare erbjuder också ett antal partnerlösningar för olika branscher. För mer information, besök www.docushare.com eller ring +44 (0)7702 933 106.

För ytterligare information, kontakta:
Carl Ghatan, Xerox Sverige, 076-536 12 43, carl.ghatan@xerox.com
Bite Communications, 08-402 01 00, xerox@bitepr.se

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer och tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble,