Xerox DocuColor 7002/8002: Högre produktivitet och kvalitet med automatiserade färgstyrningsverktyg


Stockholm, aug 24, 2009 – Xerox lanserar två nya digitala tryckpressar, DocuColor 7002 och 8002. Nyutvecklad toner och automatiserade färgstyrningsverktyg med integrerad spektrofotometer ger genomgående hög bildkvalitet, precis färgangivelse och ökad produktivitet.

Fakta om DocuColor 7002/8002:
  • Ökad produktivitet med automatiserade färgstyrningsverktyg:
  • Automated Color Quality Suite (ACQS) med integrerad spektrofotometer ger exakta färger, ökar produktiviteten och tillgänglig trycktid. ACQS automatiserar tidigare manuella uppgifter som kalibrering av systemet och färgåtergivning.
  • En nyutvecklad toner ger en mattare tryckbild och erbjuder tryck på flera olika papperskvaliteter och media.
  • Stort urval av flexibla in-line efterbehandlingslösningar, bland annat GBC eBinder 200, Xerox Tape Binder, Horizon ColorWorks och ColorWorks Pro Document Finisher.
In-Line Spektrofotometer (ILS) och ACQS levereras som standard på alla DocuColor 7002/8002 och är kompatibelt med alla digitala printservrar, inklusive EFI, Creo och Xerox FreeFlow Print Server. Tekniken utvecklades först för iGen4, och som följd av goda erfarenheter och återkoppling från nöjda iGen4-kunder har Xerox nu valt att inkludera den som standard på de nya DocuColor 7002/8002.

– Vi ser en tydlig trend att kunder efterfrågar större grad av automatisering och högre produktivitet när de väljer digitala tryckpressar, säger Per Arild Alfheim, Nordic Business Manager Color på Xerox.

– Med ILS och ACQS automatiseras många tidskrävande processer, vilket leder till att våra kunder kan producera fler tryck med högre kvalitet och exakta färger. Dessutom kommer DocuColor 7002/8002 med ett nyutvecklat tonersystem, som bland annat producerar en mattare tryckbild och möjliggör tryck på ett mycket varierat urval av papperskvaliteter och media, säger Per Arild Alfheim.

DocuColors traditionella och tredjeparts efterbehandlingsalternativ är också tillgängliga på de nya tryckpressarna, tillsammans med nya robusta och flexibla efterbehandlingsalternativ – som helautomatisk ringinbindning, professionell häftesproduktion och tejpinbindning av böcker.

DocuColor 7002/8002 har en tryckhastighet på 70 respektive 80 sidor per minut. De kan också producera dubbelsidigt tryck i samma hastighet i alla pappersstorlekar och vikter upp till 300 gsm.

Liksom alla digitala tryckpressar från Xerox kan DocuColor 7002/8002 integreras med FreeFlow Digital Workflow Collection, som stöder kunderna i deras drift, minskar kostnader genom automatisering och har stöd för nya applikationer. Xerox erbjuder också branschledande support för verksamhetsutveckling med över 100 ProfitAccelerator-verktyg och resurser.

Xerox digitala produktionspressar för färg står för över 50 procent av den totala volymen av utskrivna sidor i världen¹. Med de nya DocuColor-pressarna har tryckleverantörer ännu ett val för sina digitala tryckbehov.

Tillgänglighet
Xerox DocuColor 7002/8002 digitala tryckpressar finns tillgängliga för beställning från den 17 augusti 2009.

- XXX -

1 Enligt undersökningar gjorda av InfoTrends står Xerox installerade bas av produktionsenheter för mer än 50 procent av den totala volymen av tryck gjorda på höghastighets digitala produktionsenheter för färg.

För ytterligare information, kontakta:
Johan Mikaelsson, ansvarig Production Systems Xerox Sverige, 08-795 10 82, johan.mikaelsson@xerox.com
Roger Wiig, Marketing Manager Nordic region Production Systems Xerox, +47 90 95 77 93, roger.wiig@xerox.com
Per Arild Alfheim, Nordic Business Manager Color Xerox, +47 91 33 13 15, perarild.alfheim@xerox.com

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer och tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se