Xerox nya ColorQube multifunktionsskrivare utmanar med billigare färgutskrifter och minskad miljöpåverkan


Stockholm, sep 01, 2009 – Den flerfaldigt prisbelönta Xerox ColorQube 9200-serien finns nu tillgänglig i Sverige. ColorQube är världens första höghastighets multifunktionsskrivare som bygger på Xerox kassettfria vaxteknik. Skrivaren minskar kostnaderna för färgutskrifter med upp till 34 procent jämfört med traditionella färglaserskrivare och ger 90 procent mindre kontorsavfall från förbrukningsmaterial.[1]

ColorQube 9200-serien erbjuds med en ny variant av prisplan som avsevärt minskar kostnaderna för färgutskrifter. Prisplanen skiljer sig helt från traditionella varianter, där kostnaden för en sida med massor av färger – som till exempel utskrift av ett färgfoto – är densamma som för en sida med bara lite färg – till exempel en företagslogotyp på ett brevpapper.

Istället innebär ColorQubes prisplan att kunderna bara betalar för den mängd färg som används på en utskrift. Till exempel kostar en utskrift med en logotyp och en liten bild detsamma som en svartvit utskrift. Dokument med lite mer färg, som en webbsida eller en broschyr, kostar cirka hälften av vad en motsvarande laserutskrift kostar. En sida med mycket färg, som till exempel ett bostadsprospekt från en fastighetsmäklare, kostar ungefär detsamma som en motsvarande laserutskrift.

ColorQube använder Xerox unika vaxteknik för att minska miljöpåverkan av kontorsutskrifter. Det kassettfria utförandet ger 90 procent mindre kontorsavfall och bidrar också till en betydande minskning av miljöeffekterna vid tillverkning och transport. En undersökning[2] av Rochester Institute of Technology i USA uppskattar att ColorQube-serien har nio procent mindre energiåtgång under produktens livslängd och producerar 10 procent mindre växthusgaser jämfört med en likvärdig laserskrivare.

Multifunktionsenheten både skriver, skannar och kopierar med en avancerad teknik som gör det enkelt att både använda och underhålla maskinen. Skrivaren uppfyller Energy Star-kraven och har en utskriftshastighet från 38 sidor per minut upp till 85 sidor per minut.

Sedan ColorQube lanserades i USA i maj har den fått tre betydande utmärkelser:
  • I maj fick ColorQube ”Technological Innovation Award” från Industry Analysts Inc, som bevis på den banbrytande tekniken bakom världens första höghastighets multifunktionsskrivare med vaxteknik.
  • I juni utnämndes ColorQubes hybridprisplan till ”Most Innovative Colour Printer Pricing” som del av 2009 års BERTL’s Best Awards.
  • I juli tilldelades ColorQube “Outstanding Achievement Award” av Buyers Laboratory Inc. (BLI) för den innovativa prisstrukturen, användarvänligheten och miljöfördelarna.
Tillgänglighet
Xerox ColorQube 9200-serien finns tillgänglig i Europa från den 1 september 2009 genom Xerox direktförsäljning, distributörer och återförsäljare.

För ytterligare information, kontakta:
Carl-Magnus Nilsson, Xerox Sverige, 08-795 18 06, carl-magnus.nilsson@xerox.com
Bite Communications, 08-402 01 00, xerox@bitepr.se

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer och tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

________________________________________

[1] Xerox research
[2] Livscykelsstudie av en vaxmultifunktionsmaskin jämförd med en färglasermultifunktionsmaskin, Xerox Corporation maj 2009. Granskad av Rochester Institute of Technology.