Procter & Gamble kapar en fjärdedel av sina utskriftskostnader med hjälp av Xerox


Stockholm, maj 04, 2009 – Konsumentproduktföretaget Procter & Gamble (P&G) har tecknat avtal med Xerox om administration och drift av samtliga utskriftsenheter. Kontraktet löper på fem år och ger Xerox ansvar för samtliga utskriftsbehov i företagets tryckerier, kontor och anställdas hemmakontor. P&G uppskattar att de totala utskriftskostnaderna kommer att minska med 20–25 procent årligen som resultat av avtalet.

Xerox Office Services är den ledande utskriftstjänsten för företag och organisationer. Tjänsten bidrar till kontroll över kostnaderna för utskrifter och dokumenthantering. Xerox administrerar alla utskriftsenheter som skrivare, kopiatorer och faxmaskiner. Samarbetet med Xerox ger P&G flera tydliga fördelar. P&G förutser bland annat att de sänker sin utskriftsrelaterade elkonsumtion med 30 procent och minskar pappersåtgången med 20–30 procent årligen. Dessutom räknar de med högre tillförlitlighet och fler nöjda användare.

– Förenkling av vår globala utskriftsstruktur ger ökad pålitlighet och effektivitet och förändrar sättet vi arbetar på. Detta innovativa initiativ är ett steg närmare till att gå över till digital dokumenthantering och göra vår arbetsplats mer miljömässigt hållbar, säger Filippo Passerini, informationsdirektör och president, Global Business Services i P&G.

Genom att använda Lean Six Sigma-baserade metoder kommer Xerox Global Services att leverera en bred strategi för hela organisationen. Tjänsten förväntas frigöra flera hundra minuter för anställda årligen.

Xerox står för utbildning av P&G:s anställda och ska hjälpa dem att administrera den nya utskriftsmiljön, inklusive rådgivning om hur de kan reducera tiden de lägger på utskriftsrelaterade aktiviteter. Xerox kommer också att sätta upp en webbportal för utbildning och enkel tillgång till tillbehör, förbrukningsmaterial och support.

– Avtalet med P&G är ett bra exempel på hur alla organisationer kan få ut mer av den utskriftsinfrastruktur de har investerat i – från tryckeriet till skrivare utanför kontoret. Införandet av managed print-tjänster ger P&G möjlighet att koncentrera sig på sin kärnverksamhet samtidigt som de når sina hållbarhetsmål, säger Stephen Cronin, president, Xerox Global Services.

För ytterligare information, kontakta:
Carl Ghatan, Xerox Sverige, 08-795 12 43, carl.ghatan@xerox.com
Bite Communications, 08-402 01 00, xerox@bitepr.se

Om Procter & Gamble
För mer information om P&G och deras produkter besök www.pg.com

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer och tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se