Mer färg på kontoret med nya Xerox Phaser 7500 och Phaser 6121MFP


Stockholm, sep 24, 2009 - Xerox Phaser 7500 A3 har en unik färgmatchningsteknik – ”Colour by Words” – som använder ord (endast på engelska) för att definiera färg. Tekniken gör det enkelt att specificera och ändra färger på utskrifter. Användarna kan välja önskad färgmodifiering från en rullista – till exempel ” pale green colours a lot more green” eller ” red colours a lot more saturated” – och bilden justeras automatiskt. Med Colour by Words kan vem som helst från en grafisk designer till en vanlig kontorsanvändare få rätt färg på sina utskrifter.

Phaser 7500 är en av de första Xeroxskrivarna som tillverkas av växtbaserad plast, som ger 16 procent mindre koldioxidutsläpp vid produktionen jämfört med vanlig oljebaserad plast.

Skrivaren är anpassad för dem som har höga krav på tillförlitlighet och utskriftsvolymer. Utskriftshastigheten är upp till 35 sidor i minuten, vilket ger möjlighet att skriva ut snabba högkvalitetsjobb som tidigare annars hade fått läggas ut externt.

Funktioner som automatisk dubbelsidig utskrift, häftesutskrift och sortering gör Phaser 7500 till ett alternativ för att producera professionella manualer, nyhetsbrev och rapporter. Skrivaren har stöd för pappersstorlekar upp till SRA3 och har utfallande utskrifter även på högre pappersvikter, vilket även gör den utmärkt för posters, broschyrer och visitkort. Ytterligare en funktion är banderollutskrift, med utskrifter på max 320x1200mm. Skrivaren använder EA-HG-toner och har en upplösning på 1200x1200 dpi.

Phaser 7500 finns både som skrivbordsmodell och som golvstående modell med möjlighet till fler pappersfack. Priset är från 34 000 kr.

Xerox Phaser 6121MFP är ett nytt flexibelt instegsalternativ till multifunktionsskrivare. Det är en kompakt och prisvärd maskin som finns i tre olika konfigurationer beroende på behoven hos användarna.

Skrivaren är avsedd för mindre kontor med en till fem användare som vill ha en maskin som hanterar dagliga svartvita utskriftsbehov, bekväma färgutskrifter och kopiering, skanning och fax. Den är enkel att installera både i Windows- och Macmiljöer och är smidig att hantera med hjälp av en stor display.

Priset för Phaser 6121MFP är från 3 330 kr. Skrivaren har en utskriftshastighet på 5 färgsidor/min och 20 svartvita sidor/min. Upplösningen är 1200x600 dpi och tid till första utskrift är endast 21 sekunder för färg och 11 sekunder för svartvitt. Den automatiska dubbelsidiga utskriften hjälper till att avsevärt minska pappersåtgång, kostnader och miljöpåverkan.

Övriga funktioner är tonerbesparingsläge, posterutskrift (skriv ut delar av bilder som kan läggas ihop till en större bild), automatisk dubbelsidig utskrift*, ID-kortskopiering för kopiering av båda sidor av ett ID-kort på samma arksida, LAN fax*, vidarebefordring av fax till epost*, skanning till PC och USB-minne, eposta med LDAP*, FTP* och utskrift direkt från USB-minnen. Systemet har en 120 MHz processor, 128 MB minne och levereras med ett års på-plats-garanti.

Både Phaser 7500 och Phaser 6121MFP uppfyller kraven för Energy Star och ingår i Xerox Green World Alliance, som är ett världsomfattande initiativ för att uppmuntra kunder att återvinna eller göra sig av med tonerkassetter och annat skrivarförbrukningsmaterial på ett sätt som minimerar miljöpåverkan.

* Endast i vissa konfigurationer

För ytterligare information, kontakta:
Carl-Magnus Nilsson, Xerox Sverige, 08-795 18 06, carl-magnus.nilsson@xerox.com
Bite Communications, 08-402 01 00, xerox@bitepr.se

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer och tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se