Xerox tar tryckerierna till en helt ny nivå: Fler sidor och vidaste digitala erbjudandet skapar efterfrågan på digitaltryck


DUSSELDORF/STOCKHOLM, jun 10, 2008 – På drupa, världens främsta mässa för tryckeri, demonstrerade Xerox sitt ledarskap inom tryckeribranschen och visade upp marknadens bredaste portfölj av digitala erbjudanden.

– Genom fortsatt fokus på xerografi och med uppgradering av vår patentskyddade bläckstråleteknik har Xerox fördel på denna marknad genom hur man hjälper sina kunder att använda rätt teknik nu och långt in i framtiden, sade Anne M. Mulcahy, Xerox chairman och CEO.

Rätt teknik redan nu
Xerox presenterade Xerox iGen4™, tryckeribranschens mest produktiva och högkvalitativa digitaltryckpress. Xerox räknar med att iGen4 kommer att åstadkomma 25 till 35 procent högre produktivitet genom att automatisera manuella handhavanden, minskad tid för justeringar av tryckpressen och minskningar av generella tryckkostnader. Som ett resultat av detta förbättrar iGen4 brytpunkten mellan digital och traditionellt offset tryck - vilket gör det ekonomiskt snabbare att trycka digitalt.

Med en hastighet på 110 ppm, skapar iGen4 offset och bilder av fotokvalitet med genomgående och jämn kvalitet från första till sista tryck. Den är perfekt för tillverkning av exklusiva broschyrer, DM-material och särskilda fotoprodukter – den typ av tryckuppdrag som ger bäst marginal för tryckerier.

Xerox lanserade nyligen Automated Colour Quality Suite Press Matching System, för nya och befintliga användare av digitaltryckpressarna Xerox iGen3® 90 och 110. Något som ger dessa digitala tryckpressar möjlighet att matcha offsettryck. Dessa förbättringar möjliggör snabbare iordningställande av tryckpressen, snabbare tid till produktion, bättre färgstabilitet och automatiserad färgmatchning enligt Pantone och är en perfekt kombination för tryck av lönsamma fullfärgsapplikationer som personlig direktreklam och kataloger till marknadsmaterial samt fotobildböcker.

Xerox tillämpar sin kompetens och expertis inom digitaltryck för läkemedelsförpackningar. Nu kan tryckerier och leverantörer av läkemedelsförpackningar leverera individuellt anpassade förpackningar i korta serier. Något som ger snabbare leveranser och förbättrade marginaler. Tillsammans med Stora Enso erbjuder Xerox branschens första integrerade förpackningslinje för digitaltryckta förpackningsämnen i ark; Något som erbjuder läkemedelsföretag snabb och säker tillgång till individualiserade läkemedelsförpackningar.

Innovation och teknikutveckling
Som en bekräftelse på Xerox tradition av innovation och ingenjörskonst, ställde företaget ut flera nyutvecklade tekniker vid Xerox monter I Hall 8b/A78.

Precis som biltillverkare visar upp konceptbilar, demonstrerade Xerox en koncepttryckpress– Xerox ConceptColor 220. Den tar hastigheten, produktiviteten, flexibiliteten och tillförlitligheten från iGen3 och dubblerar den. Det är den snabbaste, arkmatade fullfärgsdigitaltryckpressen som någonsin visats offentligt. Med ConceptColor 220 kan användare få ännu bättre tryckekonomi med dubbla hastigheten och dubbla produktiviteten med en enhet vilekt sparar tid och arbetskraft. Systemet är dessutom mer kompakt än två Xerox iGen3 sida vid sida, vilket sparar in på värdefullt golvutrymme.

Genom att integrera två iGen3 maskiner i en blir utskriftskapaciteten 220 sidor per minut med fullständig passning mellan fram och baksida samt en månatlig utskriftsvolym på upp till sju miljoner färgsidor. ConceptColor 220 bygger på tandemarkitekturtekniken hos Xerox Nuvera® 288 Digital Perfecting System, en tvåmotorig monokrom tryckpress som även utnyttjar ”pass-through programming” – en teknik som håller den ena tryckmotorn på full hastighet även om den andra stannar.

Xerox utnyttjar även drupa för att demonstrera en banbrytande bläckstråleinnovation. Istället för att kopiera den på marknaden förekommande tekniken flyttar Xerox fram positionerna genom nya modulära skrivarhuvuden som är mer tillförlitliga, har lägre kostnad samt är skalbara. Xerox har även utvecklat nästa generations bläck i form av ”behandlad gel”-bläck som erbjuder fler möjligheter att trycka på flera underlag: Från belagt papper till aluminium.

Andra nya produkter och tillkännagivanden
Förutom all ny teknik och innovationer tillkännagav Xerox även följande nyheter i anslutning till drupa:
  • Xerox Continuous Feed Digital Web Press – Med hjälp av flash-fusing teknik för löpande banautrustning i monokrom- och färg. Xerox kommer tt börja ta emot order för 490/980 Colour Continuous Feed Printer, världens snabbaste xerografiska färgtryckpress med ojämförlig hastighet, bildkvalitet, flexibilitet och låg kostnad.
  • The Xerox 700 Digital Colour Press – Fullmatad med robusta produktionslösningar som hantering av bestruket papper, stöd för hantering av tyngre tryckmaterial samt inmatning och efterbehandlingsmöjligheter på instegsnivå. Den levererar produktivitet, utskriftskvalitet och flexibilitet till tryckare som vill börja med digital teknik eller expandera sin digitala tryckverksamhet.
  • Xerox DocuColor® 5000AP Digital Press – Baserad på succémodellen Xerox DocuColor 5000 hanterar den alla pappersvikter i utskriftshastigheten 50 sidor per minut.
  • Xerox 8254E/8264E Colour Wide Format Printers – Den kompakta skrivaren skriver ut banderoller i fullfärg samt affischer och informationsmaterial.
  • Xerox 4112/4127 Copier/Printer och Xerox 4112/4127 Enterprise Printing System – Adderar efterbehandlingsalternativ samt förbättrat användargränssnitt.
Förbättringar av arbetsflöden
Framsteg inom integrationen av programvaran Xerox FreeFlow® med två ledande arbetsflödessystem för offset– Prinect från Heidelberg och FUJIFILM Workflow XMF – underlättar för tryckerier att få hävstångseffekt på existerande offsetarbetsflöden och en enhetlig kontrollpunkt för såväl digital och ctp. Dessutom erbjuder FreeFlow Express to Print kraftfull automatisering till lättare produktionsmiljöer till en överkomlig kostnad. Xerox kommer även att införa Adobe® PDF Print Engine i Xerox FreeFlow Print Server.

Utvidgade affärsutvecklingsresurser och tjänster
Xerox lanserade sin nya affärsutvecklingsträning samt professionella tjänster fokuserade på digital affärsverksamhet, arbetsflöden och applikationsutveckling för att underlätta för tryckerierna att få så stor utdelning som möjligt på deras investeringar i digital teknik. Nya verktyg från ProfitAccelerator® Digital Business Resources Collection hjälper kunder att framgångsrikt starta och sköta en digital tryckeriverksamhet såväl som att utveckla värdebaserad prissättning för digitala tryckjobb samtidigt som lönsamheten ökas.

Verkligt lönsamma appliktioner
I Xerox monter på drupa visades över 50 tryckeriapplikationer som utvecklats av Xerox och deras kunder – med hjälp av företagets breda portfölj av teknik. I montern visar företaget upp böcker, manualer, kampanjmaterial, direktmarknadsföringsmaterial och hybrider mellan offset och digitala applikationer.

På temat “Connect with the Opportunity” presenterade Xerox en monter byggd av återvinnings- och återanvändbart material. Sju omvandlingsstationer personaliserar kundens upplevelse och utbildar dem i ny teknik, arbetsflöden och tjänster tillsammans med digitala affärsseminarier som berättar om möjligheterna med digitalt tryck.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

För mer information, vänligen kontakta:
Robert Corbishley, Xerox Europe, +44 (0) 1895 843 239, robert.corbishley@xerox.com
Johan Mikaelsson, Xerox Sverige, 08-795 10 82, johan.mikaelsson@xerox.com

För bilder: Helena Sandström, TurbolinPR, tel: 0708-86 25 25, email: helena@turbolinpr.se

Se även: www.xerox.com/drupa