Xerox nya skrivare erbjuder små företag genomslagskraftiga färgutskrifter till låga kostnader


Stockholm, nov 18, 2008 Xerox lanserar en ny prisvärd A4-formats laserfärgskrivare för kostnadsmedvetna små och medelstora företag som vill kunna utnyttja fördelarna av professionella och högkvalitativa färgdokument.

Den nya skrivarenheten från Xerox är idealisk för företag som trycker sitt eget marknadsmaterial och själva kommunicerar med sina kunder. Det är bevisat att färgtryck ökar läsarens uppmärksamhet och minnesbilder med upp till 82 procent. Att använda sig av färg i försäljningsbroschyrer och annan kundkommunikation kan därmed hjälpa ett företag att öka sin försäljning med så mycket som 80 procent.

Phaser 6280 (från cirka 4 500 kronor) levererar upp till 25 sidor högkvalitativa färgutskrifter per minut och 30 svartvita utskrifter per minut. Skrivaren återger en exceptionell bildkvalité vid upplösningen 600 x 600 x 4 dpi med färgtryck som godkänts för användning av Pantonefärg och i Adobe Postscript 3. Xerox energieffektiva Emulsion Aggregation High-Grade Toner ser till att skrivaren använder en mindre färgmängd på det tryckta arket jämfört med traditionella färgtoners. Phaser 6280 har 256 MB minneskapacitet samt en processor på 400MHz som standard. Med en månadscykel på 70 000 sidor samt trycktid för första sidan på endast tio sekunder kan skrivaren hantera komplexa dokument med märkbar lätthet.

– Xerox slår hål på bilden av högkvalitativa färgutskrifter som en lyxprodukt som endast stora företag har råd med, säger Anders Olin, Produktchef, Xerox Sverige. Phaser 6280 är avsedd för kunder som vill dra nytta av de bevisade effekterna av användning av färg i allt från försäljningserbjudanden till flygblad. Fördelarna med kostnadseffektiva professionella färgtryck är inte längre förbehållet endast de stora företagen.

Phaser 6280 hjälper upptagna företag att effektivt ta sig an uppgifter som kalkylblad, PowerPoint-presentationer och komplexa grafiska dokument och tabeller. Mjukvaran Printer Scout varnar användaren för problem med utskrifterna via popup-meddelanden på datorn. Dessutom visar skrivarens frontpanel den nuvarande färgnivån vilket innebär att användaren kan se när färgen håller på att ta slut.

Phaser 6280 innehåller ett standardfack för papper som tar upp till 250 ark och skrivaren kan skriva ut en mängd olika typer och storlekar, inklusive etiketter, visitkort, kuvert och kartong upp till 216 gram. Med tillvalsbara högkapacitets utskriftspatroner, som ger upp till 7000 tryck per svart patron och upp till 5900 tryck per färgpatron, kan Phaser 6280 leverera utskrifter till en ännu lägre kostnad per tryck för storvolymsanvändare.

Som en del av Xerox återvinningsprogram Green World Alliance är Xerox bläckpatroner och varor för löpande underhåll återvinningsbara. Xerox återvinner även sina kunders använda patroner, utan några extra kostnader för att förenkla processen. Den duplex/nätbaserade versionen av skrivaren är anpassad efter Energy Star och producerar automatiskt tvåsidiga utskrifter vilket hjälper kunderna att reducera spillprodukter och utsläpp av växthusgaser.

Phaser 6280 är kompatibel med Microsoft Vista, Mac OS (version 10 och uppåt) och olika Linuxsystem. Skrivaren finns nu tillgänglig i Sverige hos Xerox partners, E-handlare, IT-återförsäljare, Xerox Concessionaires och företagets återförsäljare. Den kan också erhållas genom Xerox användningsrelaterade ”toner out”-alternativ och PagePack/aClicks avtal betala-per-sida för små och medelstora företag, respektive stora företag. Avtal enligt PagePack och eClick omfattar förbrukningsvaror, utrustning och service som gör det möjligt för kunderna att få ned de totala kostnaderna genom förbättrad kontroll av driftskostnaderna.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information om Xerox produkter och tjänster, ring 08-795 10 00 eller besök www.xerox.se

För ytterligare information kontakta: Anders Olin, Xerox Sverige, 08-795 10 00, anders.olin@xerox.com
Helena Mehra, TurbolinPR, 08-545 89 689, helena@turbolinpr.se
Judith Schunke, Xerox Europe, +44 (0) 1895 842 877, judith.schunke@xerox.com