Xerox lanserar storformatskrivare i färg för applikationer av hög kvalitet


Stockholm, sep 24, 2008 Xerox utökar sitt utbud av färgskrivare för storformat genom att lansera Xerox/Epson Stylus Pro 11880. Denna höghastighetsskrivare är speciellt designad för den grafiska industrin, där kostnadseffektivitet prioriteras. Stylus Pro 11880 är det senaste inom Xerox Epson Stylus Pro skrivare.

– Tillskottet till vår storformats serie innebär att vi kan erbjuda kunderna att utnyttja grafiska applikationer av högsta kvalitet till en högre utskriftshastighet. Detta är ett starkt bevis på vårt fortsatta engagemang i att utöka vårt utbud inom de områden som efterfrågats av våra kunder, säger Jörgen Sandmark, affärsområdesansvarig för storformat, Xerox Nordic .

Den nya 11880 skrivaren förser våra kunder med ytterligare en kvalitets- och hastighetsnivå, med en utskriftshastighet upp till 35 m2/timma och med 64 tum som maximal mediebredd. Skrivaren använder ett niofärgat bläckset vilket möjliggör för kunderna att kunna välja från ett brett spektra av olika bestrukna media från ett och samma bläckset. I produktionsprocessen använder Stylus Pro 11880 högkapacitets bläckpatroner, med 700 ml volym per färg.

Stylus Pro 11880 använder det senaste Epson UltraChrome K3 bläcket med Vivid Magenta, vilket utökar färgskalan ytterligare. De två magenta-bläcken innehåller nya högdensitetspigment som skapar kraftfullare färger, speciellt i de blå och magentafärgade tonerna. Förutom detta behåller bläcket sin precisa återgivning av neutrala och mörka toner, utmärkt färgstabilitet och mjuka övergångar från högdager till skugga.

Epson’s senaste Thin Film Piezo™ teknologi är installerat i den nya maskinens skrivhuvud, vilket reglerar bläcket som överförs på medierna och resulterar i tydligt detaljerade bilder. Varje färg är kopplat till ett dubbelt munstycke för att öka kapaciteten och tryckhastigheten. Epson’s Variable-sized Droplet Teknologi justerar automatiskt storleken på bläcktillförseln efter bildens innehåll. Detta möjliggör för användaren att reproducera ett stort antal utskrifter. Förutom detta är bläckstrålens huvud permanent och behöver inte bytas regelbundet, vilket förbättrar pålitligheten och sänker produktionskostnaderna.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentsoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information om Xerox produkter och tjänster, ring 08-795 10 00 eller besök www.xerox.se

För mer information, vänligen kontakta:
Jörgen Sandmark, affärsområdesansvarig storformat , Xerox Nordic, 08-795 14 41, jorgen.sandmark@xerox.com

Helena Mehra, TurbolinPR, Tel:08-545 89 689, helena@turbolinpr.se