Snart möjligt slippa överraskningar vid tryck


Stockholm, sep 15, 2008 Att förbereda detaljerade broschyrer och flygblad som är vikta kan vara en tidsödande och kostsam process för tryckerier. Men nu finns en lösning; Xerox forskare har skapat en teknologi med hjälp av 3D-mjukvara som ger en överblick av layouten innan tryck.

Den nya tekniken är skapad för att snabba på takten för förberedelserna och godkännandet av ett dokument. Med hjälp av Xerox visualiserande 3D-mjukvara kan användaren på förväg se hur utskrifterna kommer att se ut: struktur, glans, vikningar, bindning etc. innan vare sig bläck eller toningsvätska applicerats på pappret.

3D visualiseringen förebygger kostsamma misstag och arbete som måste göras om, säger Rob Rolleston som är forskningsansvarig vid Xerox's Research Center Webster. Att se den färdiga produkten innan den blivit tryckt kan förhindra många fel som kan uppstå: justeringar, skärningar eller hur en viss bild är placerad. Med Xerox 3D visualisering blir utskriften korrekt vid första utskriften, fortsätter Rob Rolleston.

Visionen för detta projekt, som genomdrivits i ett samarbete mellan Xerox forskningscenter i New York och i Kalifornien, är att hjälpa kunderna att förstå vilka möjligheter de har - oavsett om de besöker tryckerier eller beställer utskrifter via Internet. 3D visualiseringen av olika dokument erbjuder en virtuell upplaga av de önskemål kunden har. Kunderna ser när programmet bläddrar igenom färgurvalet, öppnar och viker deras gratulationskort och man ser exakt hur den slutliga produkten kommer att se ut.

Enligt Rob Rolleston förfinas fortf
- Medan vi skapar en prototyp för den här idén kommer vi att, som med alla andra idéer, låta våra kunder testa konceptet och ta fram de mest lönsamma alternativen, säger han.

Om Xerox Xerox är världens främsta företag inom dokumenthantering, teknologi och service. Xerox kan visa upp tryckindustrins bredaste portfolio gällande såväl bearbetningsprocessen för färg- och svart-vita dokument samt relaterad utrustning, rådgivning angående dokumenthantering och utlagd service. Xerox produkter, lösningar och service hjälper företag och personer att hantera dess information. Förra året tilldelades Xerox the National Medal of Technology, som är den högst värderade utmärkelsen inom teknologiutveckling i USA. För mer information, besök gärna http://www.xerox.com/innovation

För ytterligare information kontakta

Kevin Perlmutter, Xerox Europé, +44 (0) 1895 845 219, kevin.perlmutter@xerox.com Helena Mehra, Turbolin PR, Telefon: 08-545 89 689 helena@turbolinpr.se