Nya skrivare och multifunktionsmaskiner från Xerox: Enkla att använda, överkomliga samt med tillförlitlig teknik för mindre företag


Stockholm, maj 20, 2008 - Det nya erbjudandet sträcker sig från Xerox Phaser® 3100MFP multifunktionsmaskin som skriver, kopierar, skannar och faxar ( från ca 1 400 kr) till Xerox Phaser 3635MFP multifunktionsskrivare som skriver ut med 33 sidor per minut samt innehåller en rad avancerade säkerhetsfunktioner som dataöverskrivning ( från ca 14 800 kr). För mer avancerade toppfunktioner kan WorkCentre 5225/5230 multifunktionsskrivare erbjuda Xerox webbaserade utvecklingsplattform, Extensible Interface Platform, samt en omfattande samling säkerhetsfunktioner som skanna till lösenordskyddad PDF, hårddisköverskrivning (efter utskrift) samt kryptering av data ( från ca 41 700 kr).

– Med dagens hårda konkurrens handlar det om att få mer gjort till lägre kostnad. Det är en utmaning, särskilt för små och medelstora företag som behöver investera för att växa. Xerox utbud av tekniska lösningar ger dessa företag en rad möjligheter som passar deras verksamhet, utan att de behöver lägga ut för mycket pengar, säger Rogério Fangueiro, senior vice president, Office Group, Xerox Europe.

De nya monokroma Phaser-skrivarna och multifunktionsmaskinerna kompletterar företagets växande produktstall utformade med små och medelstora företag i åtanke. Förutom att utöka sin produktportfölj utvidgar Xerox sitt nätverk av distributörer vilket gör det enklare för små och medelstora företag att dra fördel av Xerox kostnads- och kvalitetsfördelar. Idag har Xerox över 7 000 försäljningsrepresentanter och 40 000 tekniska återförsäljare över hela världen.

Pålitlig och överkomlig
Xerox har utgått från användarvänlighet, tillförlitlighet och låg kostnad i framtagandet av Phaser 3100MFP. Denna produkt, som är Xerox billigaste A4 MFP ( från ca 1 400 kr ), gör kontorsarbetet enklare med utskriftshastigheter på upp till 20 sidor per minut och funktioner som skanna-till-mail, en komplett tangentbordsuppsättning för faxkatalogen samt teckentolkningsprogram (OCR) som konverterar inskannade dokument till textdokument. Phaser 3100MFP finns även tillgänglig med VoIP-adapter som gör att faxfunktionen fungerar på IP-nätverk, USB-adapter för trådlöst nätverksuppkoppling som erbjuder trådlös uppkoppling, en digital trådlös telefon som gör att fax och telefon kan användas samtidigt.

Phaser 3635MFP är en A4-multifunktionsmaskin för bordsplacering med den senaste tekniken för skanning, nätverksuppkoppling, säkerhet samt en tryckkänslig manöverpanel i fullfärg. Det här är första gången Xerox prisbelönta användargränssnitt för A3-maskiner används på en A4-maskin. Det innebär även att Phaser 3635MFP stöder en rad olika applikationer från tredjepartsleverantörer som Equitrac inom redovisning, Captaris och Omtool inom faxning, och Nuance och X-Solutions inom skanning. Till ett pris från ca 14 800 kr, kan arbetsgrupper skriva ut och kopiera svartvitt i en hastighet av 33 sidor per minut samt skanna och faxa i färg.

För enskilt bruk eller en mindre arbetsgrupp passar Xerox laserskrivare Phaser 3250 ( från ca 2 100 kr). Liten i storlek, men rik på funktioner inklusive automatisk dubbelsidig utskrift samt utskriftshastighet på upp till 28 sidor per minut.

Laserskrivaren Phaser 3600 har ett utgångspris på 3 500 kr och skriver ut upp till 38 sidor per minut. Denna A4-skrivare uppfyller behoven hos små till medelstora arbetsgrupper samt innehåller avancerade säkerhetsfunktioner och Xerox’s CentreWare® Internet Service-teknik, som underlättar användning och underhåll. Baserad på den prisbelönta Phaser 5500 plattformen har laserskrivaren Phaser 5550 automatiserade verktyg för installation och service. Skrivaren kommer med PhaserSMART®, ett onlineverktyg för felsökning och problemlösning som hjälper till att diagnosticera och lösa utskriftsproblem, hjälpa till att lösa mindre serviceproblem och öka maskinens tillförlitlighet. Med ett utgångspris på 20 800 kr, klarar Phaser 5550 A4-utskrifter upp till 50 sidor per minut både enkel- och dubbelsidigt.

WorkCentre 5020 skriver och kopierar i hastigheter på 16 respektive 20 sidor per minut. Dessa A3-multifunktionsmaskiner har en robust 400 MHz processor och pappersmagasin som tar upp till 800 blad vilket möjliggör kraftfull, kontinuerlig utskrift och kopiering. WorkCentre 5016 och WorkCentre 5020 inkluderar även ett lättförståeligt, ikonbaserat användargränssnitt som fungerar oavsett användarensspråk. Andra funktioner är sparlägen för såväl ström som toner. Funktioner som ger användaren möjlighet att spara energi samt dra ut på toneranvändningen samt ID Card Copy som gör det möjligt att kopiera båda sidor av ett dokument till en dokumentsida.

Som en avrundning på produktlanseringen finns WorkCentre 5225/5230 multifunktionsskrivare som erbjuder utskrifter och kopior på 25 respektive 30 sidor per minut. Enheten är fulladdad med avancerade funktioner som erbjuder en produktivitetsnivå helt överlägsen andra, typiska multifunktionsmaskiner. Pris i utförande med kopieringsmöjlighet från 41 700 kr. Till detta grundutförande finns möjlighet att lägga till utskrift, skanning och faxfunktioner. WorkCentre 5225/5230 erbjuder skanningsmöjligheter som kan konvertera pappersdokument till digitala filer för enkel delning och arkivering samt erbjuder företag att införa nya arbetysflöden på sina kontor för att öka produktiviteten. A3-enheten finns tillgänglig med Xerox Extensible Interface Platform (EIP) som möjliggör webbaserade applikationer via det anpassbara gränssnittet på den tryckkänsliga kontrollpanelen. De omfattande säkerhetsfunktionerna som skanna till lösenordsskyddad PDF, överskrivning av hårddisken (efter utskrift) samt kryptering som säkerställer att konfidentiell data fortsätter att vara privat på nätverket och på enheten. Xerox har även låtit produkten undergå ISO 15408-certifiering.

Återvinning
Phaser 3635MFP, Phaser 3100MFP, Phaser 5550, Phaser 3250 och Phaser 3600, WorkCentre 5020 och WorkCentre 5225/5230 är del av Xerox Green World Alliance. Xerox Green World Alliance är ett världsomspännande initiativ för att uppmuntra stora och små kunder att hantera och återvinna produkter på ett sätt som minimerar miljöpåverkan. Detta samarbete har resulterat i att över 1,2 miljoner tonerbehållare lämnades in 2006. Xerox har behandlat 0,27 miljoner kg tonerrester samt återvunnit närmre 100 000 av de plastförpackningar som används för toner.

Tillgänglighet
Phaser 3635MFP, Phaser 5550, Phaser 3250, Phaser 3600, och WorkCentre 5225/5230 finns tillgängliga världen över via Xerox och Xerox återförsäljare.

Phaser 3100MFP kommer att finnas tillgänglig världen över i början av juni. WorkCentre 5020 kommer att finnas tillgänglig från och med 16 juni.

Phaser 3635MFP, Phaser 5550, WorkCentre 5020, och WorkCentre 5225/5230 kan förvärvas genom PagePack och eClick, kostnad per sida-avtal, för små och medelstora respektive stora företag. Dessa avtal inkluderar förbrukningsvaror och service för att ge kunderna bättre kostnadskontroll.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

Media Contacts:
Judith Schunke, Xerox Europe, T: +44 (0) 1895 842 877, judith.schunke@xerox.com

Helena Sandström, TurbolinPR, 08-660 25 25, helena@turbolinpr.se