Ny multifunktionsskrivare från Xerox förbättrar utskrifterna för små och medelstora företag


Stockholm, nov 04, 2008 - Xerox lanserar två stycken svarta/vita A4-formats multifunktionsskrivare med förfinade skannings- och faxmöjligheter till ett bra pris. Den nya multifunktionella skrivaren Phaser® 3300MFP hjälper till att reducera den tid ett företags anställda spenderar på att hantera dokument och behandla information.

Med Phaser 3300MFP (från ca 5 237 kronor) ges möjlighet till utskrifter, kopior, färgskanning och färgfax i en och samma kompakta anordning. Den skriver ut och kopierar till en hastighet av 28 sidor per minut. Med färgpatroner med hög kapacitet och en inställning för färgsparande reduceras kontorets löpande kostnader såväl som påverkan på miljön.

Ett avancerat scanningstillägg gör det möjligt för användarna att scanna in färg och svart-vita dokument direkt till ett USB-minne, till e-post, eller nätverket. Phaser 3300MFP har också utrustats med Xerox mjukvara Scan to PC Desktop®, vilket tillåter användaren att skicka dokument från skrivaren direkt till datorn för att förvara, granska och redigera. MFPn innehåller även funktionen ID Card Copy, ett effektivt tillägg för till exempel kliniker och vårdmottagningar, biluthyrningsfirmor eller personalavdelningar där hantering av personregister och journaler effektiviseras eftersom till exempel båda sidor av ett ID-kort eller ett försäkringsbevis enkelt kan kopieras till ett dokument.

Multifunktionsskrivaren WorkCentre 4260 (från cirka 29689 kronor) säljs med en rad olika avancerade tillbehör som vanligen hittas på större utrustningar i form av A3 enheter. WorkCentre 4260 har konstruerats utifrån den prisbelönta plattformen WorkCentre 4150 och är den snabbaste multifunktionella skrivaren med lagringsenheter som finns tillgänglig.

Designad för hög produktivitet och pålitlighet ger WorkCentre 4260 möjligheter att hantera flera uppgifter samtidigt vilket gör att flera anställda kan skriva ut, kopiera, scanna och faxa samtidigt. Mjukvarutillägget Print Around garanterar att andra dokument skrivs ut utan avbrott och spar tid för arbetarna som slipper onödig sortering. Fax Forward har en automatiserad färdväg som sänder faxade dokument till e-post, vilket spar både tid och papper. Skrivarens kontrollpanel med touchfunktion är lätt att hantera och gör det möjligt för användarna att välja uppgifter direkt på MFP-enheten.

WorkCentre 4260 inkluderar också flera säkerhetstillägg som förhindrar att känslig information hamnar i fel händer. Till exempel raderar Image Overwrite bilder från hårddisken så fort jobbet avslutats, medan Secure Print och Secure Fax Receive bevarar dokumenten i skrivaren tills en kod har angivits för att radera dem. WorkCentre 4260 understödjer en mängd redskapshantering och mjukvaruverktyg så som Equitrac Office, Captaris RightFax, X-Solutions ScanFlowStore och ett antal SAP lösningar.

– Våra kunder vill ha kontorsutrustning som hjälper dem att öka produktiviteten. Dessa nya produkter innehåller delar av den teknologi som används i våra största affärsprodukter för att företag av alla storlekar ska kunna effektivisera dess dokumenthantering, säger Anders Olin, Produktchef, Xerox Sverige AB

Uppdateringar i företagsportfolion
Xerox har utökat sortimentet av WorkCentre 5200 med en ny version av WorkCentre 5222 som har en kapacitet på 22ppm. Den nya WorkCentre 5222 kan levereras med Platen Cover eller DADF och har uppgraderingsmöjligheter som inkluderar utskrifts- scannings och finishförmåga.
För att hjälpa små- och medelstora företag och företagsgrupper att få ut mer av sina färgutskrifter inkluderar nu de svart/vita multifunktionsskrivarna WorkCentre 5225 & 5230 konfigureringar för färgskanning. WorkCentre 5225 & 5230 erbjuder Xerox Extensible Interface Platform (EIP). Applikationerna förenklar arbetsprocessen och ger ett personligt uttryck. Både WC5225A & WC5230A levereras med en standarduppsättning av kopierings- utskrifts och fullfärgsskanningsmöjligheter.
Enheterna i sortimentet för WorkCentre 5200 säljs från 26432 kronor.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information om Xerox produkter och tjänster, ring 08-795 10 00 eller besök www.xerox.se

För ytterligare information kontakta:
Anders Olin, Xerox Sverige, Tel:08 795 18 07, anders.olin@xerox.com

Helena Mehra, TurbolinPR, 08-545 89 689, helena@turbolinpr.se