Ny drivrutin från Xerox gör verklighet av utskrift på språng


Stockholm, jul 07, 2008 - Har du besökt ett kontor och i sista minuten behövt skriva ut en presentation eller ett word-dokument från din bärbara dator, men inte kunnat? Om du är som de flesta är svaret ja. Faktum är att om din bärbara dator inte är del av kontorsnätverket så kan du inte skriva ut på de uppkopplade skrivarna. För dagens rörliga arbetsstyrka som reser mellan kontor i olika delar av landet och till olika länder för möten och arbete har detta varit ett irriterande besvär i många år.

Men inte nu längre
Xerox lanserar nu den nedladdningsbara drivrutinen Mobile Express Driver , helt gratis, som ger den rörliga arbetskraften möjlighet att använda nätverksuppkopplade skrivare och MultiFunktionsProdukter, MFP:er, oavsett det är Xeroxmaskiner eller ej. För att använda Mobile Express Driver kopplar användaren upp sig mot nätverket, öppnar den intuitiva skrivarkontrollrutan som automatiskt identifierar samtliga tillgängliga skrivare på nätverket, välja en skrivare och sedan klicka på "skriv ut". Drivrutinen eliminerar behovet av att störa kollego eller IT-personal för att kunna skriva ut ett dokument.

- Drivrutinen Mobile Express Driver eliminerar ett verkligt irriterande problem för den resande kontorsarbetaren. Oavsett var de befinner sig kan de nu skriva ut sina dokument med några få, enkla klick, säger Rogério Fangueiro, senior vice president och general manager, Office Group, Xerox Europe.

Mobile Express Driver, som gratis kan laddas ned från www.xerox.com till Windows XP och Vista, fungerar med såväl Xerox och andra PostScript-skrivare ochMFP:er. När väl en skrivare eller MFP har valts så sparas den i användarens lista över "Mina skrivare" vilket gör dem ännu lättare att hitta och använda vid kommande utskrifter. Dessutom är användargränssnittet i Mobile Express Driver omedelbart konfigurerat för att visa de tillgängliga funktionerna för en vald skrivare eller MFP, som exempelvis dubbelsidig utskrift eller efterbehandlingsalternativ.

Mobile Express Driver laddar automatiskt användarens favoritinställningar för olika skrivarfunktioner. Så om någon alltid skriver ut sin e-post i svart/vitt på enkel- eller dubbelsidigt papper så kommer den inställning gälla oavsett vilken skrivare som blir aktuell för utskrift.

Förutom Mobile Express Driver lanserar Xerox även den nya drivrutinen Global Print Driver för Windows XP och Vista, en skrivardrivrutin som ger IT-administratörer mölighet att lätt lägga till nya skrivare och MFP:er till nätverket. Tidigare har IT administratörerna varit tvungna att installera specifika drivrutiner på varje PC för varje enhet som de skulle ha tillgång till. Med Global Print Driver förenklas skrivarinstallationerna genom att alla möjligheter och funktioner hos samtliga enheter läggs ihop i ett paket som installeras i fem enkla steg.

Global Print Driver är ett kostnadsfritt programverktyg som hjälper företags IT-avdelningar att sänka sina kostnader genom att minska rersursbehovet för att sköta drivrutiner för olika enheter. Med Global Print Driver behöver IT adminstratörer inte längre godkänna nya drivrutiner varje gång en ny skrivare eller MFP kopplas till nätverket. Dessutom kan administratören göra förinställningar innan skrivarmöjligheten distribueras ut till användarna.

Till skillnad från konkurrerande leverantörer av utskriftslösningar stöder Unlike Global Print Driver såväl Xerox som andra nätverksuppkopplade enheter som använder standarderna PostScript, PCL 5 och PCL 6. Med Global Print Driver kan IT-administratörer njuta av fördelarna med full funktionalitet med en universell drivrutin. Och användarna är med om ett enhetligt gränssnitt oavsett vilken enhet de skriver ut ifrån.

Mobile Express Driver och Global Print Driver finns tillgängliga att ladda ned i i engelsk version på www.xerox.com/mobile respektive www.xerox.com/global.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

Kundkontakt
För mer information om Xerox produkter och tjänster, ring 08-795 10 00 eller besök www.xerox.se Judith Schunke, Xerox Europe, +44 (0) 1895 843 877, e-post: judith.schunke@xerox.com