Xerox nya storformatskrivare för tryck av avancerade tekniska ritningar


Stockholm, nov 13, 2008 Stora och avancerade arkitekt- och ingenjörsritningar, elektroniska diagram och övriga tekniska dokument kräver exakt återgivna detaljer. Xerox har utvecklat Xerox 6279™ Wide Format Printer, speciellt för att klara dessa krav. Xerox 6279 för digitalt tryck, skanning samt kopiering ger snabbt en skarp bildkvalité till låg kostnad. Introduceringen av Xerox 6279™ sammanfaller med lanseringen av den senaste versionen av den ledande mjukvaran FreeFlow Accxes från Xerox, som utformats för att effektivisera arbetsflödet för tekniska dokument.

Systemet är så pass flexibelt att det lämpar sig för såväl butiker inom print, ingenjörs- och arkitekturbyråer och byggfirmor. Snabbheten – upp till nio A1 sidor per minut - gör tryckpressen till en av de mest effektiva i sin klass.

– Enligt våra kunder är det bildkvalitén samt de löpande driftskostnaderna som utgör de största utmaningarna. Bildkvalitén och tryckhastigheten hos Xerox 6279 tillgodoser dessa behov. Lanseringen av 6279 är en fortsättning på Xerox storformatsatsning och följer upp de tre färgskrivarna för den grafiska marknaden som lanserades nyligen, säger Jörgen Sandmark , affärsområdesansvarig för storformat på Xerox Nordic.

Xerox 6279 kan under pågående produktion samtidigt läsa in original med en tillvalsskanner. Med en utskriftsupplösning på 600x600 punkter per tum återges exakta detaljer – även för de mest avancerade ritningar och illustrationer. Systemet kan hantera upp till fyra rullar papper samtidigt och laddar automatiskt upp rätt media utan att störa tryckprocessen. Det tillhörande Wide Format Scan System gör det även möjligt att återanvända gamla original.

Användaren kan välja mellan olika konfigureringsalternativ som inkluderar tryck enbart eller både kopiering och tryck. Den svart/vita kombinerade kopierings- och tryckpressen säljs med ett urval av möjliga uppgraderingsalternativ för färgutskrifter. Skannern stödjer ett brett utbud av olika filformat och användaren kan skanna ett dokument direkt till inkorgen för e-post, FTP eller till en extern skrivare.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information om Xerox produkter och tjänster, ring 08-795 10 00 eller besök www.xerox.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jörgen Sandmark, ansvarig storformat, Xerox Nordic
08-795 14 41
jorgen.sandmark@xerox.com

Helena Mehra, TurbolinPR
08-545 89 689
helena@turbolinpr.se