KST KalmarSund Tryck har investerat i sin andra iGen3™ från Xerox


Stockholm, okt 29, 2008 KST KalmarSund Tryck investerar i sin andra iGen3 från Xerox. Installation och driftsättning av maskinen blev klar i slutet av september. KST har varit kund hos Xerox sedan början av 2000-talet och ser ingen anledning till att byta leverantör.

- Xerox levererar en helhet som företag, en helhet vi värderar mycket högt. Allt från sälj till service och material inom Xerox är 100 procent. Att sedan iGen3 är unik i sitt slag och levererar kvalitet och produktivitet visste vi från start. Vi har gjort en mycket noggrann kravstudie där vi utvärderade vår första investering i iGen3 under sex månader med ett antal leverantörer där iGen3 vann överlägset, säger Roger Hall, VD på KST KalmarSund Tryck.

KST Kalmar SundTryck AB samt dotterbolag är en anrik koncern som har verkat på marknaden i 150 år. Företaget har alltid strävat efter att ligga i framkant inom teknik och innovativa tjänster genom dels print-on-demand i mitten av nittiotalet till att tidigt anamma web2print. Med välkända kunder som t.ex. Posten, ser tryckeriet ljust på framtiden och utmanas av produktionskapaciteten som den nya installationen innebär.

- I samband med investeringen i ytterligare en iGen3 förväntar vi oss en ökad produktion kombinerad med relativt sett låga kostnader genom en låg resursförbrukning. Då vi kör båda våra iGen3 som ett kluster kan vi optimera produktionseffektiviteten genom att göra köer helt anpassade för de två maskinerna. En maskin kan exempelvis köra kortare serier med en papperstjocklek medan den andra maskinen kör längre serier med en helt annan papperstjocklek. Detta medför färre avbrott på grund av pappersbyte, fortsätter Roger Hall.

Om KST
KST KalmarSund Tryck AB samt dess helägda dotterbolag KST Råd & Resultat AB och KST Colorcenter AB har en 150 årig historik på marknaden. Bolagen verkar inom den grafiska marknaden, främst med uppdrag åt tillverkande industri samt tjänstesektorn. Samtliga bolag verkar i regionen Stockholm och söderut. Vi har produktionsanläggningar i Ljungby och Kalmar, samt partners i Sverige och utomlands. Vi har en slimmad organisation och försöker arbeta med sunt förnuft och logik. Vi bygger istället långsiktiga relationer som grundar sig på proffsig rådgivning och långa samarbeten där kunden ofta talar direkt med våra specialister inom de olika ämnesområdena. När man väljer oss som partner grundar det sig på flexibilitet, god moral, förtroende och kunskap.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information om Xerox produkter och tjänster, ring 08-795 10 00 eller besök www.xerox.se

För ytterligare information kontakta:

Roger Hall, VD KST KalmarSund Tryck AB
0480-458783, 0703-609525
roger@kstab.se

Johan Mikaelsson, försäljningschef, Xerox Production
08-795 10 82
johan.mikaelsson@xerox.com

För bilder:

Helena Mehra, TurbolinPR
08-545 89 689
helena@turbolinpr.se