Xerox erbjuder enklare dokumenthantering för små och medelstora företag med ny prisvärd applikation


Stockholm, nov 10, 2008 Företag i alla storlekar översköljs av information – mängder av papper, elektroniska dokument och annan form av information som dagligen flödar in. För att hjälpa företag att ta sig igenom röran har Xerox utvecklat ett nytt hanteringsprogram, DocuShare Express (rekommenderat pris från cirka 19 950 kronor). Programmet, som är skräddarsytt för små och medelstora företag, tillhandahåller enkel och prisvärd hantering av privata dokument.

Webb-baserade foldrar rymmer scannade pappersdokument som kalkylblad, Worddokument, bloggar och Wikis. DocuShare Express installeras snabbt och enkelt och kräver inga avancerade tekniska kunskaper.

– För småföretagare är det svårt att värja sig mot informationsöverflödet, säger Anders Olin, Produktchef för Office, Xerox Sverige. DocuShare Express ger små och medelstora företag samma förutsättningar som de stora organisationerna har när det gäller att hantera information effektivt.

Att spåra digital information och olika dokument kan vara komplicerat för ett litet företag med begränsade administrativa möjligheter. Med hjälp av DocuShare Express kan de anställda hantera informationsmaterial online, vid vilken tidpunkt som helst. Kommunikationen och samverkan mellan de anställda stärks utan att anstränga budgeten.

Små och medelstora företag kan, med hjälp av enkla uppdateringar till DocuShare eller DocuShare CPX, lägga till ett mer avancerat innehåll till programmet för att utöka företagets hanteringsmöjligheter.

EIP: ett effektivt tillägg till DocuShare
Xerox har kompletterat DocuShare med anslutningsverktyget Extensible Interface Platform™ (EIP), ett avancerat scannings- och säkerhetstillägg som utvecklats av Xerox samarbetspartner Thomas Gabel Consulting. EIP-anslutaren är en intuitiv, webb-baserad lösning som genererar större effektivitet och värnar om miljön, eftersom behovet av papper och förbrukningsvaror minskar.

Efter en individuell inloggning kan användaren skanna in dokument direkt till foldrarna i DocuShare genom att röra vid skärmen på en av Xerox EIP-aktiverade multifunktionella produkter (MFP). Dokument och nya versioner av dokument kan visas, delas ut och bläddras igenom online utan duplicering eller att användaren behöver göra separata utskick. Verifierade användare kan på ett säkert sätt nå den grundläggande innehållshanteringen. Dessutom kan användarna utnyttja förutbestämda åtgärder för dokument som skannas in och läggs till en samling.

Om EIP
EIP är gratis tillgängligt för alla utvecklare som önskar integrera sina applikationer mot Xerox hårdvara eller utveckla helt egna applikationer. På den svenska marknaden erbjuds det idag flera EIP integrerade produkter genom ett rikstäckande nätverk av Xerox Patners. De viktigaste EIP applikationerna i Sverige är bland annat kostnadsstyrning och kontroll, equitrack och SafeCom samt scanning med scanflow store där vi bl. a levererar sömlös integration mot Microsoft Sharepoint som ett exempel. För att få se en demonstration av hur EIP fungerar kontakta din lokala Xerox Partner eller Xerox Sverige. Mer information om EIP finns på http://www.office.xerox.com/eip/svse.html

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information om Xerox produkter och tjänster, ring 08-795 10 00 eller besök www.xerox.se

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Olin, Xerox Sverige, Tel. 08-795 18 07
anders.olin@xerox.com

Helena Mehra, TurbolinPR, Tel: 08-545 89 689
helena@turbolinpr.se