Xerox pakt uit met DocuShare Express, een document content management tool op maat van kmo's


Zaventem, sep 21, 2008 - Alle bedrijven hebben elke dag te maken met de verwerking van een toenemende hoeveelheid informatie, zowel op papier als in elektronische vorm. En die verwerking weegt nog zwaarder door op de productiviteit van kmo’s. Met zijn DocuShare Express document content management software helpt Xerox hen de nodige documenten voor hun activiteiten op een eenvoudiger manier en met minder kosten te beheren.

DocuShare Express is een afgeslankte versie van DocuShare, de document content management oplossing bestemd voor grote ondernemingen. In de praktijk gaat het om een elektronisch klassementsysteem waarmee informatie gemakkelijker kan worden opgeslagen, opgezocht en gedeeld. Zijn web directories kunnen elk soort inhoud afkomstig van gedigitaliseerde documenten, spreadsheets en Word-documenten, van blogs, wiki’s, enz. bevatten. DocuShare wordt bovendien gekenmerkt door een snelle installatieprocedure die geen enkele technische kennis van de gebruiker vereist om te worden doorlopen.

Kleine ondernemingen, met hun beperkte administratieve middelen, kunnen het moeilijk hebben om informatie op papier en in digitale vorm te beheren. Dat kan het geval zijn in dokterspraktijken, waar tal van documenten regelmatig bijgewerkt moeten worden. Bovendien kan de afdruk en gestructureerde opslag ervan duur uitvallen. DocuShare Express stelt werknemers in staat om hun documenten op elk moment online te herwerken – wat de communicatie en samenwerking een nieuw elan geeft, zonder negatieve impact op de budgetten.

DocuShare Express beschikt over zijn eigen visualisatie- en digitaliseringfunctie waarmee de documenten in zijn directories kunnen worden opgeslagen door gebruik te maken van schutbladen voor digitalisering waarop de instructies van de gebruiker zijn vermeld. Overigens kunnen kmo’s die dat wensen na verloop van tijd gemakkelijk opteren voor een upgrade, zowel naar DocuShare als naar DocuShare CPX, om te beschikken over meer geavanceerde functies voor het beheer van businessprocessen en inhoud.

De EIP-interface verhoogt de efficiëntie van DocuShare Express
Voortaan zijn ook geavanceerde digitalisering- en beveiligingsfuncties beschikbaar voor het volledige DocuShare content management softwaregamma (voor kmo’s of grote bedrijven) door het toevoegen van een EIP (Extensive Interface Platform) connector die kan worden gedownload. De EIP-connector werd ontwikkeld door Thomas Gabel Consulting (een Xerox Alliance Partner) en is een intuïtieve, webgebaseerde oplossing die de efficiëntie verhoogt en het milieu beschermt door de behoefte aan papier en verbruiksartikelen te beperken.

Door het scherm van een EIP-compatibele multifunctional van Xerox eenvoudigweg aan te raken, kunnen gemachtigde gebruikers hun documenten rechtstreeks in DocuShare-directories digitaliseren. Vervolgens kunnen de documenten zonder duplicatie en fysieke verdeling worden opgezocht, geraadpleegd en gedeeld, maar ook worden afgedrukt. Daarnaast kunnen de gebruikers ook een documentenstroom opzetten door een vooraf bepaald proces te lanceren wanneer een document gescand wordt.

Prijs en beschikbaarheid
DocuShare Express is nu reeds beschikbaar via de Xerox Alliance Partners, resellers en dealers van Xerox. De basisprijs van DocuShare Express bedraagt 1.700 EUR zonder btw. Die prijs omvat de licentie voor 10 gebruikers en 10 leeseenheden.

- Einde -

Xerox en het EIP-platform (Extensible Interface Platform)
Het in oktober 2006 aangekondigde EIP-platform van Xerox is een softwareplatform dat kan worden gebruikt door ontwikkelaars voor het schrijven van servergebaseerde toepassingen voor multifunctionele printers en die voor het aanraakscherm van multifunctionele systemen kunnen worden geconfigureerd. Via de EIP-interface kunnen de gebruikers een wachtwoord ingeven of een beveiligde chipkaart in het multifunctioneel systeem inbrengen om toegang te krijgen tot alle functies en opties die speciaal werden ontworpen om aan hun professionele behoeften te voldoen. Zo zou een ziekenhuis de aanraakschermen van zijn systemen kunnen personaliseren om hun patiëntenfiches beter te beheren. Door een icoon op het scherm aan te raken, zou een lid van het verplegend personeel toegang tot het webgebaseerde documentbeheersysteem van het ziekenhuis kunnen krijgen om een lijst van de patiëntenfiches te raadplegen.

Een brede waaier van software voor het beheer van documenten en werkstromen werd reeds ontwikkeld door Xerox en zijn Alliance Partners om organisaties te helpen bij het beheren van hun kosten en het verhogen van hun productiviteit en doeltreffendheid. Als leverancier van servicegerichte technologie is Xerox bezig de werkplek te hertekenen dankzij nieuwe webgebaseerde diensten die beschikbaar zijn op multifunctionele systemen – via commerciële toepassingen aangeboden door bedrijven als Equitrac, Nuance, NSi, Omtool, Streem Communications en X-Solutions. De softwareontwikkelaars, onafhankelijke softwareverkopers, systeemintegrators en interne ontwikkelaars ontvangen een geavanceerde, complete en eenvoudig te gebruiken ontwikkelingskit. De toepassingen kunnen snel worden geschreven door middel van standaard webontwikkelingstools, modulaire interfaces voor het programmeren van toepassingen (API’s) en diverse EIP-webservices.

Surf naar de site http://www.office.xerox.com/eip/nlbe.html om een exemplaar van het witboek over de Xerox EIP-interface te downloaden.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, dat belast is met de Europese activiteiten van Xerox Corporation, commercialiseert een compleet gamma van producten, oplossingen en diensten van Xerox met de bijhorende supplies en software. Zijn aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantooromgevingen van allerlei omvang, de markt voor productieprinten en de grafische sector, alsook diensten zoals advies, systeemontwerp en -beheer en documentuitbesteding.

Xerox Europe bezit ook logistieke en productie-eenheden in Ierland, Groot-Brittannië en Nederland, naast een research- en ontwikkelingscentrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble. Bezoek de site www.xerox.com voor bijkomende informatie.

Xerox® is een handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve bedrijven.

Contacten voor de redacties:
Pierre Collette,
Xerox België-Luxemburg
Tel. +32 2 716 65 11
pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone,
Eurolife
Tel. +32 2 374 74 04 / +32 495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be