Xerox hjälper tryckerier att öka tillväxten med web-to-print


Stockholm, aug 30, 2006 -- Nya FreeFlow Web Services 5.0 är resultatet av ett teknologiskt samarbete mellan Xerox och Press-sense, som är ledande på automatisering av arbetsflöden för tryckindustrin. Press-sense har specialtillverkat mjukvaran iWay Prime™ Web-to-print för Xerox vilket gör den integrerad med hela FreeFlow Collection. Andra fördelar är att tryckpressen möjliggör korta serier till ett lägre pris och en ökad sidvolym.

- Nästan 25 procent av de digitala tryckjobben i färg beställs via Internet. Ett konkurrenskraftigt tryckeri behöver en stark närvaro på Internet för att tillgodose efterfrågan och för att bygga kundlojalitet, säger Karl Rise, Nordic Free Flow Area Business Manager på Xerox. Samarbetet mellan Xerox och Press-sense med FreeFlow Web Services 5.0 skapar en komplett Web-to-print resurs som helt och hållet integrerar med befintliga arbetsflöden och ger köpare snabb och enkel tillgång till tryckeritjänster varsomhelst och närsomhelst, avslutar Karl Rise.

FreeFlow Web Services 5.0 ger tryckerier kunskapen och instrumenten för att öka tillväxten på digitaltryck genom Web-to-print tjänster och för att bygga kundlojalitet genom:
  • Personliga Internetsidor för nyckelkunder. Mjukvaran ger tryckerier möjligheten att skapa specialgjorda Internetsidor för varje kund eller köpare för att lägga in och välja tryckjobb.

  • Förenkling av tryckprocessen. Web Services hanterar automatiskt jobbspecifikationerna som läggs upp online av kunden och översätter informationen till en "ready-to-print"-arbetssedel.

  • Stärkta kundrelationer. Dygnet runt service med direkt prisuppgift och e-post meddelande om jobbstatus genom en snabb, tillgänglig och tillförlitlig support infrastruktur.

  • Effektiviserad produktionsprocess. Web Services kan kombineras med andra FreeFlow produkter
Tryckköpare kan också dra nytta av FreeFlow Web Services eftersom de snabbt kan ladda upp filer, titta på en PDF korrektur innan tryck, och betala online med ett kontokort eller sköta inköpet genom en vanlig "shoppingvagn"-process. Kunden använder mjukvaran för att välja och titta på katalogiserade tryckjobb och mallar för att skapa personliga dokument.

Xerox FreeFlow Digital Workflow Collection används i mer än 12000 installationer världen över - och skapar ett integrerat arbetsflöde som hjälper kunder att skapa nya affärsmöjligheter, avsluta jobb snabbare och höja intäkterna. Ytterligare förbättringar inom Xerox FreeFlow Digital Workflow Collection är:
  • Xerox FreeFlow Process Manager 5.0 - mjukvara som automatiserar dokumenthantering och som eliminerar steg i produktionsprocessen. Mjukvaran kan nu hantera ett bredare spektra av mer krävande och komplexa tryckjobb. Den innehåller även en teknologi som är utvecklad av Xerox forskare i Nordamerika och på Xerox Research Center Europe i Grenoble, kallat Automatic Image Enhancement, vilken undersöker bilder och erbjuder alternativ för bildförbättring. AIE kan på ett effektivt sätt optimera fotoexponering, region för region, för miljöer med både under- och överexponerade områden.

  • Xerox FreeFlow Variable Information Suite 5.0 - är en mjukvara som strömlinjeformar produktionen av personliga dokument. Mjukvaran erbjuder även en VI Viewer så att arbeten som innehåller växlande information kan förhandsgranskas innan de trycks. Xerox forskare har också utvecklat två nya typsnitt som kan användas för att förhindra bedragare. Text™ Specialty Imaging Fonts skriver text som är mindre än en punkt, och GlossMark™ Specialty Imaging Fonts syns bara under speciella ljusförutsättningar. Båda är resultatet av forskning som söker nya vägar att dra fördel av variable information printing.

  • Xerox FreeFlow Print Manager 5.0 - mjukvara som fungerar som en kontrollpunkt för hantering av både digital och offset jobb genom JDF standard. Print Manager minskar prepresstiden för dokument som trycks flera gånger genom att automatisera jobbhanteringen av PostScript och PDF-filer.

  • Xerox FreeFlow Makeready 5.0 - mjukvara som förenklar planläggningen av ett tryckjobb, såsom layout och redigering, och tillåter användare att se tryckjobbet på skärmen så som det ser ut när det är tryckt. FreeFlow Makeready har förbättrats med ett utskjutningsalternativ som optimerar hur dokument positioneras på en sida för att maximera tryck och efterbehandling.

  • Xerox FreeFlow Output Manager 2.0 - mjukvara som underlättar hanteringen av utrustning för det mest kostnadseffektiva tryckjobbet. Output Manager stödjer JMF (Job Messaging Format) för att tillåta tryckerier att få uppdateringar i realtid för att övervaka och kontrollera tryckprocessen mer effektivt.
Pris och tillgänglighet

Xerox FreeFlow Digital Workflow Collection finns redan nu tillgänglig hos Xerox återförsäljare.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.com

För ytterligare information vänligen kontakta:
Karl Rise, FreeFlow Business Area Manager Nordic.
08-795 11 68, karl.rise@xerox.com

Xerox FreeFlow Digital Workflow Collection, besök www.xerox.com/freeflow