XEROX UTÖKAR DEN INDUSTRILEDANDE DIGITALPRESSPLATTFORMEN iGEN3 MED NY 90- SIDOR-PER-MINUT MODELL


UXBRIDGE, apr 04, 2006 -- Xerox utökar plattformen iGen3® Digital Production Press med en 90-sidor-per-minut modell som har samma bildkvalitet, applikationsflexibilitet och tillförlitlighet som den industriledande Xerox iGen3 110 tryckpressen.

Xerox iGen3 90 Digital Production Press baseras på samma teknik som den framgångsrika Xerox iGen3 plattformen, som sedan lanseringen 2002 har producerat mer än tre miljarder sidor för kunder världen över - inklusive individualiserat marknadsföringsmaterial i fullfärgstryck, trycksaker för direktutskick, och böcker med korta upplagor.

Xerox iGen3 90 gör det enklare för tryckerier med mindre utskriftsvolymer att etablera sig på den digitaltryckmarknaden till en lägre kapitalinvestering.

"Vi har lyssnat på våra kunder och har gett dem en produkt som är passande mellan Xerox DocuColor produktlinje och Xerox iGen 110," säger Quincy Allen, vd, Xerox Production Systems Group. "Tryckpressen iGen3 90 kommer att ge kunderna ett mer prisvärt alternativ i en portfölj som är utformad för att överträffa konkurrerande produkter, möta deras specifika behov av sidvolym, och möjliggöra för dem att öka sin vinst."

Jämfört med konkurrerande maskiner är Xerox iGen3 90 snabbare, mer tillförlitlig och erbjuder överlägsen pappershantering. Digitalpressen är också modulär, vilket gör det enkelt att utvidga dess kapacitet så att kunden kan maximera sina initiala investeringar.

iGen3 90 rymmer ett brett utbud av ytvikter (från 60gsm till 350gsm) och storlekar (från 178mm x 178mm till 364mm x 571mm) vilket tillåter yrkestryckare att producera applikationer som bokomslag, vykort och affischer. Produktivitetsfördelarna överträffar de hos befintliga konkurrenter på marknaden idag. Två pappersfack gör det möjligt att fylla på papper samtidigt som maskinen arbetar, och att använda flera olika underlag. iGen3 90 stödjer också en lång rad av efterbehandlingslösningar, som exempelvis häftesproduktion och perfekt inbindning.

Tryckpressen iGen3 90 integreras med kundernas befintliga arbetsflöden och erbjuder ett urval av tre färgservrar, arbetsstationerna som hanterar inkommande tryckjobb och driver den digitala pressen: Xerox FreeFlow® DocuSP®, Creo Spire och EFI Fiery.

Xerox iGen3 familj har ett av marknadens bredaste utbud av digitala hög-hastighets färgpressar som producerar offset-kvalitet och inkomstbringande utskriftsapplikationer såsom böcker, broschyrer, vykort, affischer, kalendrar och visitkort.

Xerox iGen3 Applikationer

Xerox iGen3 kunder producerar många specialapplikationer, inklusive förpackningar och fotoalbum. Kunder som använder dessa applikationer visas i Xerox monter på IPEX 2006.

Till exempel använder De Budelse, ett holländskt förpackningstryckeri, offset och digital teknik för att producera förpackningsapplikationer. Med Xerox iGen3 110, kan företaget nu göra snabba utskrifter av hög kvalitet med hjälp av StoraEnso's Ensocoat 250 gsm papper, vilket är en stor fördel eftersom De Budelse nu bara behöver hålla en papperssort i lager oavsett om de kör offset eller digitalt. Hela processen - design, utskrift och stansning samt vikning - kommer att visas, och deltagarna kan ta förpackningen och fylla den med godis.

My PhotoFun, en fotobaserad applikation av TED Gigaprint, är en direktansluten tjänst där kunden kan skapa inbundna fotoalbum och kalendrar som sedan skrivs ut på Xerox iGen3. Tjänsten finns för närvarande i 10 länder. En annan fotobaserad applikation är webbsidan Xerox-Alphapicture, skapad av i-Cue, ett tyskt företag inom direktmarknadsföring och mjukvaruutveckling. Webbsidan ger Xerox iGen3 användare tillgång till en unik och individuell bildtjänst där kunderna kan skapa och skriva ut personliga bilder för kalendrar, vykort, gratulationskort och marknadsföringslitteratur.

Besökare på IPEX 2006 kan också utforma och skicka gratis kort med Greets - en gratulationskortstjänst online skapad av det holländska företaget Venspro. Venspro levererar upp till 80,000 tryckjobb varje månad, samtliga utskrivna på en Xerox iGen3 110 tryckpress.

Prissättning och tillgänglighet

iGen3 90 Digital Production Press finns tillgänglig i Nordamerika och Europa i juni. Katalogpriset är omkring 20 procent lägre än iGen3 110, och varierar beroende på land och konfiguration. Tryckpressen säljs genom Xerox egna säljare och samarbetspartners.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

Mediekontakt
Johan Mikaelsson
Marknadschef, Xerox Production Nordic
Tel: 08-795 10 82
Mobil: 070-580 93 77
E-post: johan.mikaelsson@swe.xerox.com