XEROX SKÄNKER 7 MILJONER TILL SKOGSUTVECKLING


Stockholm, okt 31, 2006 -- Xerox inleder ett nära samarbete med The Nature Conservancy, en av världens ledande naturskyddsorganisationer, för att delta i arbetet med att bevara och vårda världens skogar. I en nyligen utgiven rapport, ”Revealing Our True Colours”, meddelar företaget att man skänker cirka sju miljoner kronor i bidrag till The Nature Conservancy för en mängd olika utvecklingsåtgärder. Pengarna skall bland annat användas till att:
  • samla information om Kanadas skogsbestånd som sedan ska ligga till grund för en omfattande databas på Internet.
  • kontrollera kvalitén hos tredjepartsleverantörer av skog för att försäkra sig om att Xerox egentillverkade papper kommer från välvårdade skogar.
  • hjälpa till i arbetet med utveckla och kommunicera rutiner och förvaltningsmetoder kring skogshantering till skogsföreståndare och pappersleverantörer.

Revealing Our True Colours är en 70-sidig rapport som bland annat beskriver Xerox arbete med miljöutveckling och samarbetet med The Nature Concervancy. Andra exempel på Xerox miljöarbete som beskrivs är tillverkningen av 100 % återvinningsbart papper, utvecklingen av skrivare med dubbelsidiga utskriftsfunktioner, tryckpressar och verktyg/mjukvara som effektiviserar arbetsflöden och minskar beroendet av papper.

Xerox möter dessutom EU:s RoHS (Restriction of Hazardous Substances) krav som togs i bruk under juli 2006. Under 2007 räknar man med att kunna leverera produkter som uppfyller kraven.

Om Xerox Europa

Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

För ytterligare information:

Hitta hela rapporten på Global Citizenship, www.xerox.com/citizenship.

Kevin Perlmutter, Xerox Europe,
tel: +44 (0) 1895 845 219,
email: kevin.perlmutter@xerox.com