XEROX ÖKAR PRODUKTIVITET OCH SAMARBETEN


UXBRIDGE, maj 16, 2006 För Xerox handlar Office-marknaden 2006 framförallt om växande samarbeten och att öka kundernas produktivitet. Med en serviceinriktad approach för både stora och små företag fortsätter Xerox att fokusera på sin kanalutveckling och lanserar ett nytt paneuropeiskt ackrediteringsprogram som kommer att dubblera antalet återförsäljare vid årets slut.

Färg är fortfarande strategiskt viktigt för Xerox och en affärskritisk tillämpning för kunderna. Med sikte på användare som är i behov av hög kvalitet och stora volymer har Xerox lanserat tre nya A3 färgmaskiner: Phaser 7760, Xerox Workcentre 7655/7665 och Xerox WorkCentre 7228 / 7235 / 7245.

-Detta är bara de första i en rad av många utvecklingar som kan förväntas av Xerox i år och omfattar allt från mjukvaru- och hårdvaruförbättringar till nya utvecklingar i vår kanalstrategi. Vi bevisar att Xerox är här för att göra affärer lättare för våra kunder, förbättra produktivitet och effektivitet, samt leda övergången mot färg på kontor, säger Jerker Larsson Marknadschef Xerox Sverige.

PagePack

Xerox PagePack, klick-avtal, leder vägen genom sin serviceinriktade inställning mot företag och förväntas ha mer 100,000 installationer över hela Europa vid slutet av denna månad. PagePack säljs genom återförsäljare och är ett unikt erbjudande som innehåller förbrukningsvaror, utrustning och underhållning, och kunderna betalar ett fast belopp oavsett hur mycket av tonern som har använts. Med PagePack är kostnaden per sida oföränderlig kostnad per sida, utan dolda avgifter. Det är därmed ett rättvist och transparent sätt att sälja ett klick-avtal.

Xerox åtagande innebär att om en återförsäljare erbjuder kunden ett kontrakt som säger att det kommer att kosta 8,7 öre per sida, så är det precis vad de får, oavsett hur mycket toner som används. Forskning genomförd av Xerox visar att andra typer av avtal kan vara upp till 17 gånger dyrare.

Undersökningen visade att kunder som hade ett enkelt servicekontrakt och använde mer än genomsnittligt av tonern eller översteg det överenskomna sidantalet, kunde de få ytterligare en räkning i slutet på kvartalet.

Allt detta undviks i Xerox PagePack kontrakt och återförsäljare kan garanteras en extra inkomstkälla under skrivarens eller multifunktionsmaskinens hela levnadstid.

Färgtryck

Xerox senaste produkterbjudanden på A3-marknaden leder övergången mot färgtryck. Samtliga nya modeller använder Xerox Emulsion Aggregation High Gloss Toner (EAHG-toner), vilket ökar tryckkvaliteten och minskar mängden av toner som behövs.

Xerox WorkCentre 7655 / 7665 och Xerox WorkCentre 7228 /7234 / 7245 är multifunktionsmaskiner som kan skriva ut, skanna, faxa, e-posta, och kopiera. De erbjuder funktionalitet och mångsidighet som förbättrar produktivitet, färg och effektivitet på det moderna kontoret. Multifunktionsmaskinerna WorkCentre är utformade för att passa vanliga kontor och tack vare hastigheten, kapaciteten för sidvolym, överlägsen färg och produktivitet är den också användbar för färgcentrerade industrier, inklusive professionella tjänster, myndigheter, utbildning eller ekonomiska tjänster.

WorkCentre 7655 / 7665 har en av de högsta utskriftsupplösningarna av alla tillverkare på marknaden, äkta 2400 x 2400dpi, och producerar färgtryck i toppklass. WorkCentre 7228 / 7235 / 7245 erbjuder en upplösning på 1200 x 1200dpi, vilket fortfarande är mycket bra i jämförelse med konkurrerande multifunktionsmaskiner på marknaden.

Phaser 7760 är en färglaserskrivare för A3 som är den snabbaste färgskrivaren i sin klass, 35 sidor per minut i färg, 45 svarta sidor per minut och den första sidan är klar redan efter nio sekunder. Den imponerande produktionshastigheten uppnås samtidigt som den levererar en oöverträffad kvalitet i sin klass; upp till 1200dpi, vilket resulterar i skarpast möjliga bilder.

Lanseringen av DocuColor 240 och 250 i juni 2005 innebar att Xerox kunde överbrygga klyftan mellan kontoret och enklare produktionsmöjligheter för färgtryck. Genom samarbetet med Splash technology har Xerox idag lanserat Splash RPX-I Workflow för DocuColor 240/250.

Denna är unik för Xerox och är industrins enda Mac OSX-baserade RIP.Detta ger användarna överlägsen bildkvalitet, bättre effektivitet och förvandlar DocuColor 240/250 till ett redskap för grafisk formgivning, reklambranschen och designföretag eftersom det ger den kreativa marknaden möjligheten till färgproduktion. Det är också enkelt att sköta eftersom det finns möjlighet till två nätverksanslutningar; direkt och nätverksanslutning.

I Europa kommer DocuColor 240/250 med Splash RPX-I Workflow mjukvara finnas tillgänglig från juni 2006 genom Xerox återförsäljare och distributörer. Den kan köpas med PagePack och eClick, klickavtal för små till medelstora företag och stora företag. Kontrakten inkluderar förbrukningsvaror, utrustning och underhåll och gör det möjligt för kunder att sänka sina kontorskostnader genom bättre kontroll av löpande utgifter.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

Mediekontakt
Jerker Larsson
Marknadschef, Xerox Office
Tel: : 08-795 12 18
Mobil: 070-512 97 88
E-post: jerker.larsson@xerox.com Göran Hylander
Produktchef Xerox Office
Tel: : 08-795 10 00
E-post: goran.hylander@xerox.com