XEROX LANSERAR SPECIALPAPPER FÖR DIGITALTRYCKSFRAMSTÄLLNING


UXBRIDGE, jun 02, 2006 -- Våra ingenjörer har arbetat intensivt med olika material för att få en hög bildkvalitet på olika underlag i våra digitala produktionspressar. Med syntetiska produkter har kunderna fler möjligheter att skapa inkomstgenererande produktioner som utnyttjar digitalpressarnas förmåga att trycka korta serier med varierande information, säger Alan Sewell, General Manager och Director för Xerox Document Supplies Europe.

Allväderspapper
  • Xerox Polyester Paper är tillverkat för framställning av exempelvis tunna tekniska manualer och olika typer av passerkort. Pappret har en blank vit färg som ger en plastig känsla och är tåligt mot slitage, väder och kemikalier. Tjocklekarna har utökats och finns från 95 till 350 micron. I Europa kallas Polyester Paper för Premium NeverTear.
  • Xerox DuraPaper finns i ett brett urval av tjocklekar och storlekar. Pappret har en krämvit ton och en tjockare polyolefin film finns på båda sidor som ger en fast och klar färgreproduktion. DuraPaper ger en mjuk känsla och har slitstarka egenskaper som gör pappret lämpligt för produktion av exempelvis kartor och broschyrer.

Displaymaterial
Genom Xerox Removable Signage utökas den befintliga produktlinjen för displaymaterial. Removable Signage finns i i storlekarna A4 och A3 och består av en genomskinlig opaque film.

Xerox erbjuder även Custom Removable Signage i vit och frostad vinyl och går att specialbeställa. Det statiskt fästande vinylmaterialet levereras i A4, A3 och SRA3. Vinyl Cling är lätt att flytta och kan användas till reklamskyltar och annat displaymaterial.

Tillgänglighet
Samtliga specialpapper är konstruerade på Xerox Media and Compatible Technology Centre och finns tillgängliga över hela världen genom Xerox säljrepresentanter. De olika papperssorterna är anpassade för Xerox iGen3® eller i någon annan av Xerox digitala maskiner så som DocuColor® 240. DocuColor 8000 Digital Press eller Xerox Nuvera Systems. Removable Signage kan även användas i Xerox kontorsskrivare och multifunktionssystem.

En komplett lista av certifierade specialpapper hittar du på www.xerox.com/supplies. Särskild vikt och storlek kan specialbeställas.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

För ytterligare information vänligen kontakta:
Johan Mikaelsson, försäljningschef, Xerox Production
Tel: 08-795 10 82
Mobil: 070-580 93 77
E-post: johan.mikaelsson@swe.xerox.com