XEROX GÖR HÖGKVALITETSFÄRG ENKLARE FÖR REKLAM- OCH DESIGNBYÅRER


UXBRIDGE, maj 16, 2006 Xerox lanserar nu Phaser 7760 och Splash RPX-i Workflow Software för den hyllade DocuColor 240/250, det senaste tillskottet till marknadens största produktportfölj för grafiska formgivare och designproffs. Xerox Phaser 7760 tillsammans med DocuColor 240/250 med Splash RPX-i Workflow Software är perfekta för användare som behöver bättre bildkvalitet och hastighet utan de ytterligare kostnaderna som är förknippade med tyngre färgproduktionssystem.

Xerox Phaser 7760

Phaser 7760 är en single-pass A3 färglaserskrivare som sätter ny standard för färgskrivare i denna klass. Med en kapacitet på 35 sidor per minut för färgutskrifter och 45 sidor per minut för svart/vita samt första utskrift inom 9 sekunder. Den imponerande utskriftshastigheten till trots så saknar utskriftskvaliteten motstycke. Upp till 1 200 dpi samt multipla utskriftsmöjligheter med enhetlig och likformig färgåtergivning vilket ger de skarpast möjliga bilder. Med hjälp av ett stort antal färghanteringsverktyg och förbättrade skrivrutiner är den det smarta valet för grafiska formgivare och designers som behöver flexibilitet, produktivitet och högkvalitativa färgutskrifter för tryckoriginal.

Phaser 7760 är fullmatad med nya, spännande funktioner som Gigabit Ethernet-hastighet och Black Trapping som förbättrar utseendet hos svart text som skrivs mot färgbakgrund och vice versa. Dessutom finns Smart Duplexing vilket är ett helt nytt arbetsflödesverktyg som ökar genomströmnings-hastigheten och produktiviteten. Här ingår även PhaserMatch 4.0 colour färgstyrningsprogramvara, som ger användare möjlighet att anpassa och kalibrera färger, vilket ger förutsägbar och reproducerbar färgmatchning med samtliga tryckenheter.

Smarta drivrutiner erbjuder ett dynamiskt användargränssnitt som ger en klar och tydlig bild av status och skrivarinställningar. Phaser 7760 är den första Phaser som stöder Apples plattform med PrintingScout för Macintosh.

Phaser 7760 har funktioner för hålslag, häftning och vikning av utskrifterna. Dessa funktioner stöds i sin tur av nya möjligheter att räffla, krympa och anpassa pappersstorlek till broschyrer, kanter och veck. Med hjälp av dessa funktioner kan användarna bättre anpassa bilder till utskriftsområde på det papper som skrivs ut och ger ett bredare användningsområde för det material som skrivs ut.

Phaser 7760 finns tillgänglig från juli via Xerox återförsäljare och distributörer.

Xerox DocuColor 240/250 med Splash RPX-i Workflow Software

När DocuColor 240 och 250 lanserades i juni 2005 överbryggade Xerox gapet mellan kontor och lätt färgtrycksaksproduktion. Tillsammans med Splash lanserar man nu arbetsflödesverktyget Splash RPX-i för DocuColor 240/250. En s.k. soft-RIP som installeras i en befintlig Mac.

Verktyget är helt unikt för Xerox och branschens enda Mac OSX-baserade RIP som ger användarna oöverträffad bildkvalitet, högre effektivitet och förvandlar DocuColor 240/250 till en veritabel verktygslåda för grafisk formgivning, som reklam och designbyråer kan använda i sina egna ateljéer. Splash RPX-i är den enda rippen som kan skriva ut Altona-dokumentet felfritt.

För att uppnå den professionella bildkvalitet som användarna kräver innehåller Splash RPX-i ett flertal verktyg för färg som exempelvis ColorTuner.

DocuColor 240/250 med Splash RPX-I Workflow Software kommer att finnas tillgänglig från juni månad via Xerox återförsäljare och distributörer.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

Mediekontakt
Jerker Larsson
Marknadschef, Xerox Office
Tel: : 08-795 12 18
Mobil: 070-512 97 88
E-post: jerker.larsson@xerox.com Göran Hylander
Produktchef Xerox Office
Tel: : 08-795 10 00
E-post: goran.hylander@xerox.com