Ny skrivarteknik från Xerox möjliggör självraderande skrift


, nov 07, 2006 -- Den nya teknologin är ett samarbete mellan Xerox ResearchCenter i Kanada och PARC (Palo Alto Research Center Inc.) Skrivartekniken lämpar sig för utskrifter som används under en kortare tid och sedan kasseras. Xerox uppskattar att två av fem sidor som skrivs ut på kontor används för dagligt bruk som till exempel utskrift av e-post, webb sidor och annat material som har kort livslängd.

Xerox har ansökt om patent för teknologin och uppfinningen är en del av ett projekt som fokuserar på forskning om dynamiska dokument. Genombrottet för teknologin framkom vid forskingsarbetet med att komponera olika beståndsdelar för färgstyrka kombinerat med ljusexponering med en speciell våglängd. Den nuvarande versionen av självraderande skrift håller mellan 16-24 timmar.

Om Xerox Europa

Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment avså väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöersamt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning,samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

För ytterligare information:
Paul Arrowsmith, Xerox Europe, tel: +44 (0) 1895 845 149, email: paul.Arrowsmith@xerox.com