NY SKRIVARE FRÅN XEROX FÖR PRODUKTIONER I STORFORMAT


Stockholm, mar 14, 2006 -- NXerox 6204 är en ny monokrom skrivare anpassad för produktioner i storformat. 6204 är en av de snabbaste i sin klass och är ett kostnadseffektivt alternativ för användare som väljer att gå över till digitaltryck eller som nyligen börjat arbeta med storformat. De tänkta målgrupperna för skrivaren är bland annat ingenjörer, arkitekter och konstruktörer.

Enligt InfoTrends väntas marknaden för storformat öka med 32 procent under de kommande tre åren, det snabbast växande segmentet på den digitala marknaden. Vidare växer intäkterna från 87 miljoner dollar år 2005 till 115 miljoner dollar år 2009.

Storformat är ett intressant utvecklingsområde för Xerox och 6204 är bara en i raden av kommande produkter som förväntas öka tillväxten.

Två konfigurationer
Xerox 6204 finns att få konfigurerad som skrivare eller som skrivare/kopiator, nätverksanpassad med flera tillval:
  • Hastighet och utskriftskvalitet
    6204 är av de snabbaste svartvita digitala skrivarna för storformat med en hastighet på fyra A1 utskrifter per minut. Det är också möjligt att uppgradera till fem A1 utskrifter per minut. Hastigheten för inskanning är 76,2 mm per sekund och är därmed snabbast i sin klass. Xerox 6204 skriver med lätthet ut större dokument med rikt detaljfokus i storleksordningen A4 till A0 med en upplösning på 600 x 600 dpi.
  • Smart design
    6204 behöver inte mer än en kvadratmeter i uppställningsyta vilket i jämförelse med konkurrenterna är betydligt mindre. Den smarta designen med både in- och utmatning framifrån gör den enkel att placera.
  • Arbetsflöde
    Maskinens inbyggda print-controller är lätt att integrera i ett befintligt arbetsflöde. Pekskärmen och den inbyggda skannern gör arbetsprocessen enkel och intuitiv. Det är också möjligt att välja ett tvårullars tillval för ökad tryckkapacitet.
Xerox 6204 finns till försäljning hos Epcot AB.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

För ytterligare information vänligen kontakta:
Mogens Kallesö
Nordic Business Manager Xerox A/S, Danmark
+45 88 17 80 40
Email: mogens.kalleso@xerox.com