Xerox Nuvera Digital Production System utrustas med dubbla tryckverk


Stockholm, okt 31, 2006 -- På Graph Expo-mässan som hölls i oktober presenterade Xerox framtidens skrivararkitektur. Teknologin kallas TIPP, Tightly Integrated Parallel Printing, och innebär enkelt förklarat att två tryckverk kan utföra tryckjobb samtidigt oberoende av varandra. Xerox Nuvera Digital Production Systems kommer att utrustas med den nya skrivararkitekturen och beräknas finnas tillgänglig på marknaden i början av nästa år.

Xerox Nuvera Digital Production Systems håller samma höga tryckkvalitet som offsettryck och tryckhastigheten är 288 tryck per minut vid dubbelsidigt tryck. Den nya skrivararkitekturen möjliggör tryck av exempelvis böcker och broschyrer med en upplösning på 4800x600 dpi vilket är den högsta upplösning som något svartvitt digitaltrycksystem hittills utrustats med.

TIPP-teknologin
TIPP-teknologin består av flera olika smarta funktioner:
  • Inställningen pass through mode låter det för stunden tillgängliga tryckverket läsa in materialet medan det andra lediga tryckverket tar hand om själva trycket. Vidare är det möjligt att sköta underhållet av en tryckmotor samtidigt som den andra arbetar.


  • Hastigheten i de båda tryckverken synkroniseras via ett egenutvecklat kontrollsystem. Systemet mäter hastigheten 1000 gånger per sekund och justerar automatiskt motorerna för att få dem att uppnå exakt samma hastighet.


  • Nivån på svärtan kontrolleras med två sekunders mellanrum i de båda tryckverken. Korrigering sker automatiskt vilket möjliggör en perfekt matchning och eliminerar skillnader mellan de båda motorerna.
– Den nya skrivararkitekturen har många smarta funktioner som gör att skrivaren faktiskt kan tänka själv. Just nu är digitalisering och individualisering starka trender inom den grafiska industrin. Vi utvecklar ständigt våra produkter och teknologier i linje med rådande trender och anpassar dem samtidigt efter våra kunders behov, säger Johan Mikaelsson, försäljningschef, Xerox Production.

Förutom den nya skrivararkitekturen utrustas bland annat Xerox Nuvera 144, en av medlemmarna i Nuvera familjen, med nya funktioner för efterbehandling, exempelvis sortering och häftning.

Xerox presenterade även Horizon ColorWorks 5000 Booklet Maker vid GraphExpo i Chicago. I kombination med Horizon ColorWorks 5000 Booklet Maker kan kunden framställa färdiga häften och broschyrer i professionell kvalitet med en enda knapptryckning. Maskinen är utrustad med ett flertal enkla funktioner för framställning av broschyrer med möjlighet till efterbehandling så som kantskärning, trimmning, bigning, sömnad och sortering, allt för att spara tid och arbete för kunden.

Om Xerox Europa

Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.com

Mediekontakt

Johan Mikaelsson, försäljningschef, Xerox Production
Tel: 08-795 10 82
Mobil: 070-580 93 77
E-post: johan.mikaelsson@swe.xerox.com

Kundkontakt
För information om Xerox produkter, ring 08-795 10 00 eller besök www.xerox.se.