XEROX I SAMARBETE MED MERCOR TECHNOLOGIES


Stockholm, okt 31, 2006 -- Xerox inleder samarbete med snabbväxande IT-återförsäljaren Mercor Technologies som blir återförsäljare för Xerox sortiment. Som Xerox Corporate Reseller har Mercor Technologies genomgått Xerox ackrediteringsprogram. Det nya samarbetet innebär en ytterligare förstärkning för Xerox på återförsäljarsidan. För Mercor Technologies innebär det att man kan erbjuda ännu bättre lösningar åt sina kunder.

– Xerox och Mercor Technologies passar bra ihop. Vi ser dem som en värdeadderande partner med en unik affärsmodell. De blir en god internationell partner för våra stora kunder och har en och mycket god förmåga att även nå medelstora företag. Att få vara del av Mercor Technologies strategiska allianser kommer att bli betydelsefullt för oss, säger Johan Flodberg, Försäljningsansvarig IT-återförsäljare, Xerox.

Mercor Technologies affärsmodell går ut på att erbjuda kunderna marknadens mest konkurrenskraftiga helhetslösningar inom IT. Genom att förenkla, effektivisera och samordna inköp av IT-utrustning får Mercor Technologies kunder hjälp att utveckla sin affärsverksamhet. Mercor Technologies AB har kontor i Stockholm, Växjö, Karlstad och Oslo.

– Skrivare är ett viktigt område för Mercor Technologies och som Corporate Reseller för Xerox kommer vårt erbjudande att bli ännu starkare. Vi får en ny höjd i vårt erbjudande och kommer helt enkelt att kunna erbjuda ännu bättre lösningar till våra kunder, säger Joachim Burvall, vice VD Mercor Technologies.

Om Xerox Europa

Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

Om Mercor Technologies

Mercor Technologies AB är en helhetsleverantör av IT till företag. Företaget erbjuder bland annat hård-, mjukvara, tjänster och finansiering till sina kunder. Företaget bildades 1999 och har kontor i Stockholm, Växjö, Karlstad och Oslo. Mercor Technologies AB arbetar främst med större företag som har en komplex infrastruktur och som kräver fullständig service. Företaget samarbetar med de största varumärkena inom IT och service. För mer information besök www.mercortech.se

För mer information, vänligen kontakta

Johan Flodberg
Försäljningsansvarig IT-återförsäljare Xerox
Tel 08-795 11 30
Mobil 070-668 91 40
johan.flodberg@xerox.com

Joachim Burvall
Vice VD Mercor Technologies
Tel. 08-505 800 23
Mobil 0708-78 25 58
joachim.burvall@mercortech.se