XEROX LANSERAR NY iGEN3 DIGITAL TRYCKPRESS, FÖRHÖJER NUVERA-SERIEN, WORKFLOW VERKTYG MED HEIDELBERG


UXBRIDGE, apr 04, 2006 -- Xerox startar årets största internationella mässa för tryckbranschen med en samling nya erbjudanden och ett viktigt budskap till deltagarna; anpassa din verksamhet för att lyckas i dagens digitalt drivna ekonomi där de stora tillväxtmöjligheterna finns.

Xerox budskap underbyggs av sju nya digitala system, workflow-mjukvara, och affärsutvecklingsverktyg skapade för att hjälpa tryckleverantörer att hitta nya källor till ökade intäkter, effektivitet och lönsamhet.

I den mest omfattande utställningen av digital tryckteknik och affärstjänster på IPEX 2006 visar Xerox sin senaste modell av flaggskeppet iGen3® Digital Production Press. Det är ett system som skriver 90 sidor per minut, producerar högkvalitativa trycksaker snabbare än konkurrerande maskiner och gör digitalt fyrfärgstryck än mer överkomligt. Xerox presenterar också en ny efterbehandlingsmodul till sin Xerox Nuvera™ Digital Production System som hjälper tryckleverantörer att möta efterfrågan på produkter med professionell finish, böcker med offset-kvalitet, manualer fyllda med grafik och individualiserat marknadsföringsmaterial.

Xerox visar en workflow lösning som underlättar för kommersiella tryckerier att integrera och dirigera tryckjobb mellan digital- och offset-teknik. Lösningen är resultatet av en samordning av Xerox FreeFlow och Heidelberg's Prinect workflow arkitektur.

Xerox vd Anne Mulcahy ber IPEX deltagare att lyfta fram digital teknik som ett komplement till offset. För att överleva och vara framgångsrik måste tryckerier möta utmaningen i konsolidering med smartare system, lösningar och tjänster som levererar mer värde. Att fatta det rätta digitala beslutet är avgörande.

Xerox är värd för ett öppet forum på IPEX 2006 där en framstående expertpanel utforskar dolda möjligheter och utmaningar för framtidens tryck och grafisk kommunikation. I panelen sitter, förutom Ann Mulcahy, Bernhard Schreier, vd för Heidelberger Druckmaschinen, Barry Hibbert, vd för Polestar Group som är en av Europas ledande oberoende tryckerier, Edward Carr, redaktör för företagsaffärer på The Economist , och Jeremy Paxman, bästsäljande författare och brittisk radio/tv-profil.

Förutom att utforska övergripande ekonomiska och branschrelaterade trender presenterar Xerox en rad erbjudanden för att hjälpa tryckleverantörer att införliva den rätta tekniken, workflow-lösningen, och affärsmodellen för dagens konkurrensintensiva marknad.

Den rätta tekniken Xerox sju nya produkter spänner över allt från svartvitt till färg, digitaltryck till storformat system, samt efterbehandlingsmöjligheter som adderar mervärde:
  • Xerox iGen3 90 Digital Production Press har samma bildkvalitet, pålitlighet och flexibla applikationer som den industriledande färgpressen Xerox iGen3 110. Den nya modellen med 90-sidor-per-minut underlättar för tryckleverantörer som har en mindre tryckvolym att komma in på marknaden för exklusivt digitaltryck till en lägre kapitalinvestering. Flaggskeppet iGen3 har producerat mer än 3 miljarder sidor världen över för sina kunder sedan lanseringen 2002.
  • Xerox standard efterbehandlare levererar ytterligare efterbehandlingsmöjligheter till sin Xerox Nuvera 100/120 Digital Production System, med omedelbar global tillgänglighet. Modulen häftar och travar tryckta dokument och maximerar produktiviteten för tryckleverantörer som gör professionella efterbehandlingar av böcker, manualer och marknadsföringsmaterial. Xerox Nuvera 100/120 system drivs av en ny kraftfull processor och Xerox FreeFlow® DocuSP® ger högre kapacitet att ta emot jobb, lagra bilder och trycka komplexa och grafikintensiva applikationer.
  • Xerox 4590 och 4110 Enterprise Printing System ger tryckerier ökad flexibilitet att producera allt från short-run tryckjobb, såsom broschyrer och häften till transaktionsapplikationer inclusive fakturor och räkningar. De senaste tillskotten till Xerox svartvita kontorsproduktions- serie är utvecklade för att passa stora företag, tjänsteföretag, datacenter, interntryckerier samt kommersiella och snabb-tryckerier. Systemen finns tillgängliga med hastighet på 90 respektive 110 sidor-per-minut och hör till de snabbaste i klassen för kontorsproduktion.
  • Fyra nya storformats färgskrivare lanseras i Europa, Ryssland, Indien, Mellanöstern och Afrika i syfte att stärka Xerox erbjudande till storformatsmarknaden. Xerox 8265 och 8290 Eco Solvent Wide Format Systems är idealiska för både högkvalitativa färgtryck för inomhus bruk såsom bildförstoringar, affischer, skyltar, bannrar, point-of-sale material och genomlysningsskyltning, som tåliga färgtryck för utomhusbruk inklusive anslagstavlor, utställningsgrafik, signage, och fordonsgrafik. Xerox 8365 och 8390 Mild Solvent Wide Format System är färgskrivare som designats särskilt för material för utomhusbruk, där det kan krävas upp till tre års hållbarhet.
Rätt workflow
På IPEX visar Xerox varför tryckerier inte längre behöver två separata workflow verktyg för att driva en verksamhet med både offset och digital utrustning. Mjukvaran Xerox FreeFlow Print Manager 4.0 och Heidelbergs mjukvara Prinect Digital Print Manager ger användare möjlighet att välja rätt tryckprocess för varje jobb. Denna JDF-kompatibla lösning expedierar workflow från start till mål genom en enda kontrollpunkt för arbetsorder, prepress, tryck och efterbehandling.

Den rätta affärsmodellen
Xerox fortsätter att utvidga sitt kunderbjudande inom affärsutveckling för professionella inom grafisk kommunikation genom att lansera Digital Readiness Assessment, baserad på företagets expertis i Lean Six Sigma metodologin. Denna resurs hjälper användare att identifiera sätt att generera digitala applikationer, skapa intäkter och maximera fördelarna med digitaltryck. Efter ett antal kundkonsultationer har Xerox analyserat 17 kritiska element i kundernas verksamhet och jämför dem med världens mest framgångsrika företag inom grafisk kommunikation. En omfattande rapport inkluderar nödvändiga rekommendationer för att verksamheten ska öka vinsten och driva tillväxten.

Detta visar Xerox på IPEX 2006
Xerox utställning är den största digitala skyltningen på hela mässan. Den inkluderar teknik, workflow lösningar, innovativa och reella kundapplikationer, samt erbjudanden inom affärsutveckling. Montern är ungefär lika stor som en fotbollsplan och rymmer över 70 produkter, inklusive Xerox Nuvera serie med produktionssystem, storformatsskrivare och tryckpressen iGen3. Utställningen betonar integrationen av offset och digitaltryck, print-on-demand, boktryck, samt individualiserat och transaktionstryck.

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på tre områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

Mediekontakt
Johan Mikaelsson
Marknadschef, Xerox Production Nordic
Tel: 08-795 10 82
Mobil: 070-580 93 77
E-post: johan.mikaelsson@swe.xerox.com